Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Επίκειται σύγκρουση Πολωνών κομάντος με Ρώσους Spetsnaz στο Ντονέτσκ- Οι Ρώσοι βγήκαν ήδη για «κυνήγι» διότι άνοιξε η "κυνηγητική περίοδος" στην Ουκρανία

 

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σε σημερινό άρθρο πολωνικής εφημερίδας  πολύ καλά ενημερωμένης, αναφέρεται ότι επίλεκτοι  Πολωνοί κομάντος είναι μια ανάσα από τους Ρώσους «συναδέλφους» τους στην Ανατολική Ουκρανία με ότι αυτό συνεπάγεται.

full-m1-1474192332

«Οι  πολωνικές αρχές με τις ενέργειές τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν  σε σύγκρουση με τη Ρωσία» παίζοντας εντελώς ανόητα το ρόλο του «λαγού» για τους Αμερικανούς», τονίζει Πολωνός ειδικός εμπειρογνώμονας .

Πρόκειται για μια άκρως μυστική  και επικίνδυνη αποστολή  πολωνικής επίλεκτης μονάδος κομάντος οι οποίοι όπως αναφέρεται,  είναι «οπλισμένοι μέχρι τα δόντια» με αμερικανικού τύπου συστήματα και υποστήριξη και εντολές από τις Βρυξέλλες.

Μιλάμε για επιβεβαιωμένους   18 επίλεκτους Πολωνούς καταδρομείς της περίφημης μονάδας  «4101 Lubliniec» μαζί με κατώτερο αξιωματικό  των πληροφοριών, οι οποίοι  ευρίσκονται εδώ και ένα  μήνα είναι κοντά στο Ντονέτσκ, 20 χλμ από την πρώτη γραμμή.

Υπάρχουν όμως πληροφορίες για την  παρουσία , Αμερικανών, Βρετανών, Καναδών , Τσέχων κομάντος στην Ανατολική Ουκρανία οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στον  αστικό πόλεμο και οι οποίοι δρουν ήδη στην περιοχή.

Γίνεται κατανοητό ότι κάτι ετοιμάζεται στην Ουκρανία , κάτι πολύ μεγάλο  που θα κάνει θόρυβο σε όλον τον πλανήτη. Υπενθυμίζουμε την πρόσφατη μετακίνηση της 150η ρωσικής μηχανοκίνητης μεραρχίας στα σύνορα με την Ουκρανία πριν δύο ημέρες.

Οι Πολωνοί κομάντος τώρα, εθεάθησαν να χρησιμοποιούν ως οχήματα μεταφοράς ειδικά μετασκευασμένα  Toyota Hilux με πολυβόλα και εκτοξευτές ρουκετών.

1464610508191031896

"Στη καλύτερη περίπτωση, η παρουσία των Πολωνών  κομάντος κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία μπορεί να θεωρηθεί ως μια πράξη επιθετικότητας από την Μόσχα, ενώ στην χειρότερη ……...," τονίζει η ίδια πηγή.

Όπως  εξήγησε ο Πολωνός ειδικός , μιλάμε για  αξιόπιστες πληροφορίες και για μια  κατάσταση  εξαιρετικά επικίνδυνη για ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη .

«Η παρουσία των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή θα μπορούσε να εξηγηθεί εν μέρει μόνο στην περίπτωση που  αυτοί συμμετέχουν  σε κάποια μια μυστική αποστολή, για παράδειγμα, στην απελευθέρωση ενός Πολωνού πολίτη ο οποίος είναι φυλακισμένος από Ρώσους αυτονομιστές. Αυτό  θα ήταν παράνομο, αλλά τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό θα ήταν  δικαιολογημένο »,  δηλώνει ο V. Rosenek.

Από την άλλη πλευρά ο Βλαδίμηρος Πούτιν,  εξακριβωμένα  έχει αποστείλει στην Ανατολική Ουκρανία και στο Ντονένσκ  εκατοντάδες επίλεκτους Spetsnaz  της 1ης ειδικής μονάδας "Vityaz" (1-й отряд специального назначения внутренних войск «Витязь».)

740_349513

Πρόκειται για τους πλέον σκληροτράχηλους και  εκπαιδευμένους άνδρες του κόσμου,  οι οποίοι φορούν τα διακριτικά των δυνάμεων της εθνοφυλακής των Ρωσόφωνων για ευνόητους λόγους.

Η ρωσική διοίκηση γνωρίζει τις πληροφορίες αυτές και έχει αμολήσει  τα « λαγωνικά της» για κυνήγι  αναζήτησης των Πολωνών κομάντος , μιας και άνοιξε η κυνηγετική περίοδος .

Η πολεμική σύγκρουση όμως Πολωνών στρατιωτών του ΝΑΤΟ  με Ρώσους στρατιώτες του συνασπισμού CSTO , μπορεί να ξεσηκώσει «θύελλα» σε  ολόκληρη την Ουκρανία και την Ευρώπη μετά από αλυσιδωτές αντιδράσεις .    

Εάν συνυπολογίσουμε και την στάση των ΗΠΑ στην Συρία και την εμπλοκή με την Ρωσία στον  «βομβαρδισμό» και τον θάνατο Σύρων στρατιωτών αλλά και  αδιευκρίνιστου αριθμού Ρώσων κομάντος, τότε μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης παγκόσμιου πολέμου από την Ουάσιγκτον στην Μόσχα .

1397759786_3

«Μυρίζει προβοκάτσια» , είναι  η γνώμη του Krzysztof Liddle, ενός  Πολωνού εμπειρογνώμονα του Κέντρου  Μελετών  τρομοκρατίας Collegium Civitas.

Με τη σειρά του, ο Πολωνός στρατηγός ε.α. Marek Dukaczewski (πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ) τόνισε ότι «δεν υπάρχει νομική δυνατότητα για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό,  χωρίς την έγγραφη έγκριση  του Προέδρου της Πολωνίας». Μόνο που αυτά πλέον είναι….«ψιλά γράμματα».

Το χειρότερο όλων είναι ότι εάν  ανατρέξουμε στην ιστορία  θα θυμηθούμε ότι ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε  από την Πολωνία. Κάτι συμπτώσεις…….

https://youtu.be/M1fY8lblBlQ

https://youtu.be/CV5rJIJVQD0

https://youtu.be/B-rtrOvShck

 

https://youtu.be/vcEj45dveF4

https://youtu.be/CIIb0sBCDXU

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...