Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δραματική επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ: Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις - Αναπτύσσονται Αμερικανικές δυνάμεις σε Ουγγαρία-Ρουμανία (βίντεο-εικόνες)


Του Βασίλη Καπούλα

Παγκόσμια ανησυχία: Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού είναι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις με το Υπουργείο Εξωτερικών να  ζητάει από τις ΗΠΑ να δώσουν άμεσα στη Μόσχα πληροφορίες για επικείμενες τρομοκρατικές απειλές εναντίον πιθανών στόχων με βάση τις σημερινές πρωτοφανείς απειλές από το State Department. Σε διαφορετική περίπτωση η Μόσχα θα το θεωρήσει απόκρυψη πληροφοριών αν οι ΗΠΑ δεν μοιραστούν άμεσα τις πληροφορίες και θα υπάρξουν συνέπειες. .

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας όλους τους πολίτες της Ρωσίας να μην επισκεφθούν δημόσια μέρη, να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και να προσέχουν τρομοκρατικές επιθέσεις και προκλήσεις.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή  και γι αυτό τον λόγο έχουν γίνει δηλώσεις και προετοιμασίες για διάφορα σενάρια από την ρωσική στρατιωτική ηγεσία.

Η Μόσχα εκτελεί αυτή τη στιγμή στρατιωτικές ασκήσεις σε όλη τη χώρα ενώ έχουν αποπλεύσει αποβατικά με προορισμό την Συρία. Το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" θα ξεκινήσει το ταξίδι του σε μία εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν  στους "μετριοπαθείς" ισλαμιστές ότι θα δώσουν φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPDAS και MLRS BM21 Grad που όπως σας αποκαλύπτει το pentapostagma.gr η προμήθεια γίνεται μέσω της συμφωνίας Ουκρανίας-Σαουδικής Αραβίας αξίας 500 εκατ δολαρίων.
Τα στρατηγικά υποβρύχια SSBN Project 955 "Borey" "Yury Dolgoruky" και Κ-551 "Vladimir Monomakh" με 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους νέας γενιάς RSM-56 BULAVA  εκτέλεσαν βολές με τις εντυπωσιακές εικόνες θα δείτε παρακάτω.

Τ αντιαεροπορικά συστήματα S-400 'Triumph εκτέλεσαν και αυτά με την σειρά τους βολές ενώ 60 εκτοξευτές πυραύλων Topol, Topol-M και Yars πραγματοποιούν «εντατικές ασκήσεις» στις περιφέρειeς Tver και Irkutsk. Η 106η αερομεταφερόμενη Μεραρχία (Dubrovichi, περιοχή Ryazan) εκτελεί περίπλοκα σενάρια μάχης και το ίδιο ισχύει για την μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην Kamenka (Leningrad). Τέλος τα πλοία της Μαύρης Θάλασσας εκτέλεσαν βολή πυραύλου cruise R-239 Moskit!

Δύο μαχητικά του τύπου MIG-31 πραγματοποίησαν σειρά επιχειρησιακών σεναρίων σε μεγάλο ύψος εκμεταλλευόμενα τα ισχυρά χαρακτηριστικά που έχουν μεταξύ των οποίων είναι η τρισονική ταχύτητα, το πανίσχυρο ραντάρ κατηγορίας PESA και οι πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας.

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην ρωσική Άπω Ανατολή αφορούσαν την ταχεία άνοδο των MIG-31 σε μεγάλο ύψος (άνω των 40.000ft) την εκτέλεση ελιγμών, την ανάπτυξη υπερηχητικής ταχύτητας για μεγάλο χρονικό διάστημα και τον έλεγχο των συστημάτων αποκάλυψης και εγκλωβισμού στόχων.

H κατάσταση έχει χτυπήσει κόκκινο καθώς Αμερικανικά UH-60 Black Hawk έχουν μεταφέρει στρατιώτες και έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Dobruja (Constanța) στη Ρουμανία ενώ επιπλέον UH-60 Black Hawk έχουν αναπτυχθεί και στην Ουγγαρία για "άγνωστο λόγο".

Την ίδια στιγμή ΗΠΑ, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία μαζί με άλλες χώρες εκτελούν ασκήσεις 50 χλμ από τα σύνορα με τη Ρωσία!
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/780655371534958592

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/780460132056662017

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/780458206644633603

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/780704155681914880

https://twitter.com/Eire_QC/status/781155779944542208

https://www.youtube.com/embed/MXU7XbqUMBg

https://www.youtube.com/embed/u0qRZnomOnI

https://www.youtube.com/embed/wmOo6S5j00Q

https://www.youtube.com/embed/LyiEN3pGoFg

https://www.youtube.com/embed/76VUgYYF8UE

https://www.youtube.com/embed/6xSILcCvMho

https://www.youtube.com/embed/SNGqTw1bgyY

https://www.youtube.com/embed/Fst9HuU1pZU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...