Κόσμος

Αλβανική προβοκάτσια ! Οι δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στο Κοσσυφοπέδιο ενώ κινηματογραφούσαν ορθόδοξες εκκλησίες -Κατάσχεσαν την κάμερα και τους εκφοβίζουν

Ο αλβανικός τύπος ανέφερε την σύλληψη μιας Ρωσίδας και ενός ουκρανικής καταγωγής  «δημοσιογράφων» από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του  Κοσσυφοπεδίου  , οι οποίοι κρατούνται μάλιστα στην φυλακή.

Κύρια κατηγορία των αρχών του Κοσσυφοπεδίου ήταν  η παράνομη είσοδο των δύο αυτών «δημοσιογράφων» στο μόρφωμα αυτό που θέλει να ονομάζεται και "κράτος" . 

Αναφέραμε ότι αναμέναμε επίσημη αντίδραση από τις ρωσικές αρχές στο Βελιγράδι και την Μόσχα και όντως το θέμα μεγαλοποιείται ταχύτατα και θα έχουμε παρέμβαση της Μόσχας .

Αλλά η αλήθεια για το περιστατικό  ανακοινώθηκε πριν λίγο από τον ρωσικό τύπο .

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων από το ειδησεογραφικό πρακτορείο front News συνελήφθη στο Κοσσυφοπέδιο ενώ κινηματογραφούσε  ορθόδοξες εκκλησίες, ανακοίνωσε ο διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων του Konstantin Knyrik στο πρακτορείο ειδήσεων  Interfax.

«Η  επικεφαλής του γραφείου σύνταξης , υπήκοος  Ρωσίας Οξάνα Sazonova, καθώς και ο κάμεραμαν Σεργκέι Μπελούς  συνελήφθησαν από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ενώ μαγνητοσκοπούσαν  βίντεο για την τραγική κατάσταση των ορθοδόξων εκκλησιών που βρίσκονται στο έδαφός της περιοχής , καθώς και για το πώς οι Αλβανοί και οι Σέρβοι ζουν  δίπλα-δίπλα στην περιοχή. Οι δημοσιογράφοι είχαν προγραμματίσει να γυρίσουν  ένα ντοκιμαντέρ για το Κοσσυφοπέδιο» , δήλωσε ο Knyrik.

Sazonova και Belous συνελήφθησαν στο χωριό Βελίκα Χότζα και μεταφέρθηκαν  στην Πρίστινα, είπε ο ίδιος .

« Οι δημοσιογράφοι  κατηγορήθηκαν για παραβίαση των κανόνων παραμονής στο Κοσσυφοπέδιο. Ο εξοπλισμός και το βίντεο  έχει κατασχεθεί, και δεν τους επιτρέπεται να έρθουν σε επαφή με την οικογένειά τους και την διπλωματική αποστολή της Ρωσίας στη Σερβία», είπε ο Ρώσος αρχισυντάκτης . !!!

ceb7-cf86cf89cebbceb9ceac-cf84ceb7cf82-ceb1cebb-cebaceacceb9cebdcf84ceb1-cf83cf84cebf-cebacebfcf83cf83cf85cf86cebfcf80ceadceb4ceb9cebf

Ένας δικηγόρος έχει σταλεί για να βοηθήσει τους κρατουμένους δημοσιογράφους, είπε ο Knyrik.

"Κατηγορούνται για« παράνομη διέλευση των συνόρων », μια κατηγορία που επισύρει πρόστιμο 2.500 ευρώ ή ένα χρόνο στη φυλακή", είπε ο ίδιος.

 

 

2-313

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές