Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας απαιτεί η Ρωσία για τη σφαγή στην Deir Ezzor - Αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις του συριακού Στρατού - 100 νεκροί και 100 τραυματίες (συνεχής ροή)


Του Βασίλη Καπούλα

Συνεχής-ροή: Η Ρωσία κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και απαιτεί πλήρη και λεπτομερή εξήγηση από τις ΗΠΑ. Επιπλεον αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για το επερχόμενο πλήγμα. Oι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες γιατί η Μόσχα είναι πεπεισμένη πως οι βομβαρδισμοί δεν έγιναν καταλάθος....

-------------------------------------------------------

Δραματική κλιμάκωση στη Συρία καθώς 2 αμερικανικά F-16 μαζί με 2 Α-10 βομβάρδισαν θέσεις τους συριακού Στρατού στην Deir Ezzor και άνοιξαν τον δρόμο για αντεπίθεση του ISIS. 100 νεκροί μέχρι στιγμής και άλλοι τόσοι τραυματίες. Πρόκειται για απροκάλυπτη σφαγή.

Τα 2 F-16 προχώρησαν σε 4 επιδρομές και άλλες 2 τα Α-10.

Οι ΗΠΑ στην ουσία τορπίλισαν την εκεχειρία. Το περιστατικό αξιολογείται ως πάρα πολύ σοβαρό και στη Μόσχα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις...

Ο αριθμός θα ανέβει καθώς ανακαλύπτονται συνεχώς πτώματα του συριακού Στρατού στο Jabal Thardeh. 20 ανασύρθηκαν μέχρι τώρα ενώ υπάρχουν δεκάδες ακόμη.

Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν όταν η Αεροπορία των ΗΠΑ έριξε βόμβες φωσφόρου στις θέσεις τους και τους σκότωσε ακαριαία.

"Γνωρίζουμε τις αναφορές και μιλάμε με την Centcom και την CJTF (Combined Joint Task Force). Μόλις έχουμε πληροφορίες θα σας τις δώσουμε" ανέφερε το Πεντάγωνο.

"Αν η επιδρομή προκλήθηκε από λάθος συντεταγμένες των στόχων, αυτό είναι άμεση συνέπεια της απροθυμίας των ΗΠΑ να συντονιστούν με τη Ρωσία στις δράσεις εναντίον των τρομοκρατών στη Συρία" είπε ο Konashenkov.

Το ΥΠΑΜ επιβεβαίωσε επίσης ότι το ISIS ξεκίνησε επίθεση αμέσως μετά τον βομβαρδισμό θέσεων του συριακού Στρατού.

"Αμέσως μετά τις επιδρομές, οι τζιχαντιστές του ISIS εξαπέλυσαν επίθεση. Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται με τους τρομοκράτες στην περιοχή του αεροδρομίου όπου για πολύ καιρό παραδίνονταν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες" πρόσθεσε ο Konashenkov.

Το γενικό επιτελείο της Συρία χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό "σοβαρή και επιθετική πράξη" εναντίον των συριακών δυνάμεων και είναι αποδεικτικό στοιχείο ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους βοηθούν τους τζιχαντιστές του ISIS.

Η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι δεν είχε πρόθεση να βομβαρδίσει τις συριακές δυνάμεις και ότι το περιστατικό θα ερευνηθεί.

https://www.rt.com/news/359678-us-strikes-syrian-army/video/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...