Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ένοπλο περιστατικό στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Μαυροβούνιο προκαλεί έντονες ανησυχίες

Άκρως σοβαρό επεισόδιο πραγματοποιήθηκε στα σύνορα μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και του Μαυροβουνίου, όταν Αλβανοί παραστρατιωτικοί επιτέθηκαν με  αυτόματα όπλα,  εντός του εδάφους του Μαυροβούνιου με σκοπό να εκφοβίσουν τους κατοίκους των παρακείμενων χωριών , αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Το γεγονός  αυτό σηματοδοτεί το πρώτο περιστατικό   στα σύνορα με το Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Novosti, οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου «αντάλλαξαν πυρά με αυτόματα όπλα απέναντι στους κατοίκους του χωριού  Mokrës και στα γύρω χωριά. Προς το παρόν η κατάσταση είναι ήρεμη.

Εμείς επισημαίνουμε το σημερινό άρθρο μας με τίτλο («Τεράστια εθνοτική και διαθρησκειακή ένταση σιγοκαίει στα Δυτικά Βαλκάνια») από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, με το οποίο επιβεβαιωνόμαστε πλήρως για μία ακόμη φορά.

Ενώ η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου στην Πρίστινα ετοιμάζεται να ψηφίσει την συμφωνία για την οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο, οι Αλβανοί εθνικιστές του κινήματος «Vetevendosje» ετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις.

kape_620x0

Η «δυσπιστία» τους στην επικείμενη συμφωνία  Κοσσυφοπεδίου-Μαυροβουνίου "μεταφράζεται'" στο   πρώτο αυτό περιστατικό,  σηματοδοτώντας την  εκτράχυνση της καταστάσεως και των εξελίξεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Novosti, με  συνεχόμενους πυροβολισμούς οι Αλβανοί παραστρατιωτικοί εκφοβίζουν τους χωρικούς στα χωριά του Μαυροβουνίου και στο Όρος Mokra.

Ο τύπος  αναφέρει ότι στα σύνορα μεταξύ του Μαυροβουνίου και του Κοσσυφοπεδίου, «σουλατσάρουν» ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες  του ANA ( Αλβανικός απελευθερωτικός στρατός) , τα μέλη του οποίου βρίσκονται κοντά στα σύνορα, και όπως έχουν δηλώσει,  όταν θα ξεκινήσει η εφαρμογή της συμφωνίας οριοθέτησης με το Μαυροβούνιο,   (τα μέλη αυτής της οργάνωσης) θα επιτεθούν με τα όπλα.

uck

Είναι γνωστό ότι τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας του Μαυροβουνίου βρίσκονται σε περιπολίες , ενώ ανεπισήμως είναι γνωστό ότι τα μέλη  αυτά είναι σε ύψιστη πολεμική  επιφυλακή.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας ανέφεραν  σχετικά με την αποστολή ειδικών  αστυνομικών και στρατιωτικών μονάδων στα σύνορα με  το Κοσσυφοπέδιο, λόγω της  έντασης πριν από την ψηφοφορία στη  αλβανική συνέλευση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ