Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγριο μπινελίκι του προέδρου των Φιλιππίνων προς τον Μ.Ομπάμα: «Πουτ@@@ς γιε θα σε βρίσω, δεν θα μου κάνεις εσύ μάθημα» (βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

«Πουτ@@@ς γιε θα σε βρίσω, δεν θα μου κάνεις εσύ μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα σε καταραστώ σε αυτό εδώ το φόρουμ. Είμαι πρόεδρος ενός κυρίαρχου κράτους. Η χώρα έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να είναι αποικία των ΗΠΑ»!

Πολύ χοντρό επεισόδιο με άγριες εκφράσεις έλαβε χώρα μεταξύ του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, και του προέδρου των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα.

Ο Μ.Ομπάμα θα συναντούσε τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε την Τρίτη, στο Λάος.

Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το τι θα πει στον Ομπάμα σχετικά με τις εξωδικαστικές εκτελέσεις στις Φιλιππίνες, στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο Ντουτέρτε στα ναρκωτικά, εκείνος προειδοποίησε τον Αμερικανό να μην θίξει το θέμα, αλλιώς όπως είπε «πουτ@@@ς γιε θα σε βρίσω».

Μετά από όλα αυτά, η μεταξύ τους συνάντηση ματαιώθηκε, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου ασφαλείας των ΗΠΑ, Νεντ Πράις.

Ο ΟΗΕ, διπλωμάτες και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν τον Ντουτέρτε γιατί υποκίνησε ένα πόλεμο στα ναρκωτικά που, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχει ως αποτέλεσμα 2.400 θανάτους μέσα σε μόλις δύο μήνες.

«Πρέπει να σέβεσαι. Οχι απλά να εκτοξεύεις ερωτήσεις και δηλώσεις. Πουτ@@@ς γιε, θα σε βρίσω σε αυτή τη συνάντηση», απάντησε. «Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν γουρούνια, αν μου το κάνεις αυτό», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Μ.Ομπάμα είπε ότι έδωσε εντολή στην ομάδα του για ένα "παραγωγικό, εποικοδομητικό  διάλογο με τον Ντουτέρτε.

Το ζήτημα του πως προσεγγίζουμε και καταπολεμούμε το έγκλημα και το εμπόριο ναρκωτικών είναι σοβαρό για εμάς. Πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο" είχε πει ο Μ.Ομπάμα εξοργίζοντας τον Ντουτέρτε.
Ο Ντουτέρτε ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του τον Ιούνιο και υποσχέθηκε να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στη χώρα.

«Αν γνωρίζετε εθισμένους, σκοτώστε τους οι ίδιοι», είπε μεταξύ άλλων στους υποστηρικτές του την ημέρα της ορκωμοσίας του.

Yπενθυμίζουμε σε προηγούμενο άρθρο μας την υποδοχή που του ετοίμασαν οι Κινέζοι στην Σύνοδο των G20...

Από το κακό στο χειρότερο η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ...

https://www.rt.com/usa/358357-obama-duterte-president-asean/video/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ