Αρχείο

Είναι γεγονός! Τα πρώτα ρωσικά «ΑΡΜΑΤΑ» T-14 επανδρώνουν τις μονάδες στα σύνορα με τις χώρες της Βαλτικής! (Βίντεο)


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε σήμερα ότι τα πρώτα  υπερσύγχρονα  άρματα μάχης T-14  "Αρμάτα" εισήλθαν σε επιχειρησιακή υπηρεσία στις τάξεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων , σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.

Πρόκειται για την εμφάνιση ενός άρματος με μη επανδρωμένο πυργίσκο και τρομερό  πυροβόλο και  με δυνατότητες πραγματικά πρωτόγνωρες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Πληροφορίες από διάφορες πηγές αναφέρουν την μετακίνηση των πρώτων αρμάτων αυτού του τύπου στις  «ευπαθείς» περιοχές των χωρών της Βαλτικής , στις  οποίες υφίσταται ήδη αμερικανική και στον μέλλον γερμανική ισχυρή  στρατιωτική παρουσία.

Η θέα και μόνο ενός τέτοιου άρματος από τις νατοϊκές δυνάμεις θα  προκαλούσε τουλάχιστον πανικό, αντίστοιχο με αυτό που προκαλούσε το γερμανικό άρμα μάχης TIGER  στην ουκρανική στέπα το 1942.

Το  T-14  είναι εξοπλισμένο με κινητήρα diesel 1500-2000 ίππων, λειόκανο πυροβόλο 125-mm  το οποίο θα ελέγχεται  με τηλεχειριστήριο από την κάψουλα του προσωπικού  όπως και τα βλήματα .

Επίσης  διαθέτει επιπλέον, αυτόματο πυροβόλο 30 mm με επιλεκτική προμήθεια πυρομαχικών, πολυβόλο 7.62-mm PKTM , και δύο δίδυμους εκτοξευτές ATGM «Cornet».

Με τριμελές πλήρωμα, αυτόματο πυροβόλο, τηλεκατευθυνόμενα πολυβόλα, νέα θωράκιση που στο εμπρόσθιο τμήμα θα φτάνει τα 1400 RHA, ενεργά αντίμετρα κατά αντιαρματικών πυραύλων, παθητικά αντίμετρα κατά ακτίνων λέηζερ, χαμηλό προφίλ μάχης, υψηλή ταχύτητα, δυνατότητα καταστροφής εχθρικών στόχων με το πυροβόλο από απόσταση 8.000 μέτρων και ενισχυμένο αντιναρκικό πάτωμα, το άρμα αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κατασκευή όλων των μελλοντικών αρμάτων μάχης.

Σύμφωνα με τον Γιούρι Μπορίσοφ, το ρωσικό υπουργείο άμυνας έχει  υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία "Uralvagonzavod» για  πρώτη παρτίδα  με την αγορά  πάνω από 100 νέων αρμάτων μάχης αυτού του τύπου, αναφέρει το  RIA Novosti.

Υπενθυμίζουμε ότι τα σχέδια του Κρεμλίνου για τις ρωσικές τεθωρακισμένες μεραρχίες  προβλέπουν  την παρουσία  άνω των 2.000 Τ-14 έως το 2025. Η δύση από την άλλη πλευρά δεν έχει να παρατάξει κάτι αντίστοιχο ακόμη και από ότι φαίνεται θα αργήσει αρκετά.

https://www.youtube.com/embed/5c-BZkoi274

https://www.youtube.com/embed/UwWE9rYA2UU

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ