Εθνικά θέματα

Είκοσι χρόνια Ζ’ Μονάδα Αμφίβιων Καταδρομών - Δείτε εικόνες

Τα 20 χρόνια από τη σύστασή της γιόρτασε η Ζ’ Μονάδα Αμφίβιων Καταδρομών στις εγκαταστάσεις της στο Μεγάλο Πεύκο. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων και οι 13 διοικητές που πέρασαν από τη Μονάδα τις δύο αυτές δεκαετίες, οι οποίοι βραβεύθηκαν για την προσφορά τους.

Η ελληνοτουρκική κρίση τον Ιανουάριο του 1996, επέβαλε την ανάγκη συγκροτήσεως μιας Μονάδας Αμέσου Αντιδράσεως, αποτελούμενης κατά βάση από μόνιμα στελέχη, με δυνατότητα άμεσης επεμβάσεως, στα νησιά του Αν. Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.

Τον Ιούνιο του 1996 το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο κύρωσε την οργανωτική Δ/γή της Ζ΄ ΜΑΚ και το ΓΕΣ/ΔΕΔ εξέδωσε τις διαταγές για την αρχική επάνδρωσή της.

Το προσωπικό της Μοίρας με τον επαγγελματισμό του, υπό την καθοδήγηση των Διοικητών της, καταξίωσε τη Ζ΄ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών στη συνείδηση των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων, ως Μονάδα πρότυπο, εφάμιλλη αντίστοιχων Μονάδων του εξωτερικού. Μία Μονάδα ικανή να διεξάγει Ειδικές Επιχειρήσεις όπου και όποτε απαιτηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...