Πολιτική

Δραματική ομολογία Μουζάλα: 7 στους 10 στα νησιά είναι πλέον μετανάστες (βίντεο)


Τον κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό επικαλέστηκε ο Γιάννης Μουζάλας για να παραδεχθεί η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια να εκτονώσει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Στα νησιά έχουμε πρόβλημα. Ο νησιωτικό λαός δοκιμάζεται από δύο παράγοντες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για να εξηγήσει ότι από την μια παρατηρείται υπερσυγκέντρωση και παρατεταμένη παραμονή που γεμίζει μετανάστες και πρόσφυγες με «θυμό και απελπισία» και από την άλλη έχει αλλάξει η ροή και η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες.
«Ο πληθυσμός εγκλωβίζεται και μένει καιρό. Τελειώνουν τα λεφτά του. Είναι θυμωμένος και απελπισμένος» ανέφερε για να προσθέσει «Αλλάζει η ροή. Ενώ είχαμε στην αρχή 80% προσφυγικό τώρα είναι 70-75% μεταναστευτικό. Αυτό δοκιμάζει τους νησιώτες και τους νοικοκυραίους πρόσφυγες».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η αποχώρηση του πληθυσμού από τα νησιά δεν αποτελεί λύση καθώς θα καταρρεύσει η συμφωνία και το επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν οι ροές. «Προτείνουμε και προσπαθούμε την αποσυμφόρηση των νησιών παίρνοντας αυτούς που κρίνονται ότι απαγορεύεται να επιστραφούν στην Τουρκία. Ξεκινήσαμε εδώ και 20 ημέρες αλλά η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει μαζικά γιατί δημιουργεί άλλα προβλήματα. Θα γίνει σιγά-σιγα. Θα μεταφέρουμε επίσης τα ασυνόδευτα ανήλικα» είπε για να προσθέσει ότι «καταβάλλουμε και τεράστια διπλωματική προσπάθεια για διεύρυνση συμφωνίας ώστε να μεταφερθεί ένας αριθμός μεταναστών από τα νησιά σε κλειστά κέντρα της ενδοχώρας και να είναι υπο κράτηση».

https://www.youtube.com/embed/fSsLtqEuo3w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...