Αρχείο

Δεύτερη νύχτα χάους στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας: Πολιτειακή αστυνομία και Εθνοφρουρά δίνουν μάχες σώμα με σώμα με τους διαδηλωτές (βίντεο-εικόνες)


Δεύτερη νύχτα χάους στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, με αφορμή τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικούς. Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι 44 συνελήφθησαν, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.
Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας κήρυξε την πόλη Σαρλότ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατέβασε τον Στρατό και την Πολιτειακή Αστυνομία στους δρόμους, καθώς οι ταραχές μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός 43 Αφροαμερικανού από την Αστυνομία συνεχίζονται.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους διαδηλωτές οι οποίοι λεηλάτησαν καταστήματα και εκτόξευαν πέτρες, μπουκάλια και κροτίδες εναντίον τους.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί, η ζωή των οποίων δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον Κερ Πάτνεϊ, τον αρχηγό της αστυνομίας του Σάρλοτ-Μπέκλενμπεργκ, ένας άνδρας που δέχτηκε πυροβολισμό αργά το βράδυ της Τετάρτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αρχικά, η αστυνομία είχε αναφέρει ότι ο άνδρας αυτός πυροβολήθηκε από έναν πολίτη, όμως σήμερα ο Πάτνεϊ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν υποψίες ότι δράστης ήταν ένας αστυνομικός.

«Είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε την αλήθεια, ερευνούμε για να μάθουμε την αλήθεια, την απόλυτη αλήθεια που μπορούν να μας δώσουν τα αποδεικτικά στοιχεία», είπε.

Ο Πάτνεϊ είπε πάντως ότι δεν πρόκειται να διαταχθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη εξαιτίας των επεισοδίων.

Οι νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από μια ειρηνική συγκέντρωση, νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, από διαδηλωτές που αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή του θανάτου του 43χρονου Κιθ Σκοτ. Ο τελευταίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Τρίτη από έναν Αφροαμερικανό αστυνομικό στο πάρκινγκ ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων.
Ο Σκοτ ήταν ο 214ος Αφροαμερικανός που πυροβολείται από αστυνομικούς φέτος, σύμφωνα με το κίνημα «Χαρτογράφηση Αστυνομικής Βίας» (Mapping Police Violence) που καταγράφει την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Πάτνεϊ, κατά τη διάρκεια της νύχτας «λεηλατήθηκαν πολλές επιχειρήσεις» και έχει κληθεί η πολιτειακή αστυνομία και η Εθνοφρουρά για τη φύλαξη της περιοχής. Η Bank of America Corp, που έχει την έδρα της στο Σάρλοτ, και η Wells Fargo & Co, η οποία διατηρεί ένα μεγάλο γραφείο στην πόλη αυτή, κάλεσαν τους υπαλλήλους τους να μην πάνε στη δουλειά τους σήμερα

9/21 Charlotte Uprising After Keith Lamont Scott ShootingA man speaks to police in uptown Charlotte, NC during a protest of the police shooting of Keith Scott, in Charlotte, North Carolina, U.S. September 21, 2016 © Jason Miczek


https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRTAmerica%2Fvideos%2F10153794302306366%2F&show_text=0&width=560

https://www.youtube.com/embed/ld7dO2Csogs
https://twitter.com/BrandonWCNC/status/778822652446117888

https://twitter.com/CoreyWYFF/status/778759504859062272

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...