Κόσμος

Γερμανός πολιτικός : «Η Μέρκελ διασώζει τους πάντες (Ελλάδα) εκτός από την ίδια την Γερμανία»

Το «αυγό του φιδιού» το οποίο επωάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Γερμανία με την ραγδαία άνοδο εθνικιστικών πολιτικών μορφωμάτων  τα οποία έχουν στις τάξεις τους πολλούς  φανατικούς εκφράζεται πλέον ανοικτά κατά της Ελλάδος.

Πρόκειται σαφέστατα  για ένα ριμέικ της γερμανικής στρατιωτικής εισβολής το 1941 στην χώρα μας, με άλλη μορφή μαζί με τα επακόλουθα αυτής , τα οποία ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα στις σχέσεις  των δύο  χωρών , με το βάρος να πέφτει στην γερμανική πλευρά η οποία δεν αναγνωρίζει ούτε κατοχικά δάνεια , ούτε αποζημιώσεις.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο  Γερμανός ευρωβουλευτής Hans-Olaf Henkel του  πολιτικού κόμματος  «Συμμαχία για την πρόοδο και την ανανέωση» , επιτέθηκε κατά της πολιτικής της Καγκελαρίου  Άνγκελας Μέρκελ η οποία κατηγορείται  ότι διασώζει  τους πάντες  ( συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος) εκτός από την ίδια την  Γερμανία.

Η συνέντευξη με τον εν λόγω βουλευτή  πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τρίτη θέση που κατέλαβε ο ίδιος σε πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας,   με 19 τοις εκατό των ψήφων.

Με μια φωτογραφία στα χέρια του, με τον  Τούρκο  πρωθυπουργό   Αχμέτ Νταβούτογλου και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μαζί με  πρόσφυγες στο στρατόπεδο προσφύγων  Nizip κοντά στο Γκαζιαντέπ, ο  Henkel, κατηγορεί την κυβέρνηση της χώρας του  ότι πολλές από τις προτάσεις του ALFA έπεσαν στο κενό , διότι «εμείς [Γερμανία] πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνουμε  πρωταθλητές κόσμου από  άποψη  ηθικής. Θέλουμε να σώσουμε το κλίμα στον κόσμο, το ευρώ, την Ελλάδα και τώρα τους  πρόσφυγες από όλο τον κόσμο», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον  Henkel, το κύριο πρόβλημα αφορά στην προσέγγιση της α Καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ στο θέμα της μετανάστευσης.

«Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί δεχθήκαμε  εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες προκειμένου στην συνέχεια να το  επιβάλλουμε και  σε άλλους Ευρωπαίους, οι οποίοι δεν τους κάλεσαν », είπε ο ίδιος.

Οι απορίες του Γερμανού πολιτικού είναι σωστές ως προς το ζήτημα των μεταναστών, αλλά ως προς την διάσωση της Ελλάδος,  ο ίδιος έχει υποστεί παραπληροφόρηση τρίτου βαθμού.

Καμία Ελλάδα δεν έσωσε η κυρία Μέρκελ , ίσα-ίσα που την έρισε ακόμη βαθύτερη στην ύφεση και στην οικονομική καταστροφή, διασώζοντας τις γερμανικές τράπεζες  .

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ