Αρχείο

Γαλλίδα blogger: Το YouTube με απείλησε πριν πάρω συνέντευξη από τον Γιούνκερ -Για να μην τον στριμώξω

Μία Γαλλίδα blogger, η οποία επελέγη για να πάρει συνέντευξη από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατήγγειλε ότι το YouTube την πίεσε να του κάνει εύκολες ερωτήσεις.

«Διαπίστωσα ότι περίμεναν να του κάνω μόνο πολύ εύκολες ερωτήσεις», είπε η Λετίσια Μπιρμπέ. «Το όλο θέμα ήταν να διαφημίσω τον Γιούνκερ», πρόσθεσε.

Η συνέντευξη έγινε την Τρίτη, με χορηγό το YouTube, το Euronews και το Debating Europe. Η Μπιρμπέ, μία blogger από τα προάστια του Παρισιού, δήλωσε στη γαλλική ιστοσελίδα Rue 89 ότι αρχικά το YouTube τη διαβεβαίωσε ότι ήταν ελεύθερη να κάνει όποια ερώτηση ήθελε στον πρόεδρο της Κομισιόν.

Ομως, ένας εκπρόσωπος του YouTube της πρότεινε να του κάνει ερωτήσεις όπως «Τι είναι η ευτυχία», ή για το παλιό Nokia κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί και για τον σκύλο του. Οταν εκείνη επέμεινε για πιο σημαντικές ερωτήσεις, την συμβούλευσαν να μιλήσει με την εκπρόσωπο του Γιούνκερ.

«Στην αρχή συνειδητοποίησα ότι το YouTube προσπαθούσε ευγενικά να με επηρεάσει. Μετά έγινε πιο σοβαρό και ένιωσα ότι απειλούμαι», είπε στη δήλωσή της, σύμφωνα με το Politico. Εκπρόσωπος της Google, στην οποία ανήκει το YouTube, ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να πιεστεί η Μπιρμπέ, για να μην «στριμώξει» τον Γιούνκερ. «Η Λετίσια είχε κάποιες σκληρές ερωτήσεις για τον πρόεδρο Γιούνκερ και πριν από τη συνέντευξη ζήτησε τη συμβουλή μας για το πώς να τις διατυπώσει. Την ενθαρρύναμε να δείξει σεβασμό και να μην εμφανιστεί συγκρουσιακή. Αυτό συνέβη μόνο», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Με τη σειρά της, η εκπρόσωπος του Γιούνκερ διέψευσε ότι έγινε οποιαδήποτε προσπάθεια από την Κομισιόν, για να αλλάξουν οι ερωτήσεις της συνέντευξης, τονίζοντας ότι δεν γνώριζαν τι θα ερωτηθεί ο Γιούνκερ.

Τελικά η Μπιρμπέ έκανε τις «δύσκολες» ερωτήσεις της, πιέζοντας τον Γιούνκερ να μιλήσει για τον προκάτοχο της θέσης, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και την πρόσληψή τους στην Goldman Sachs, όπως και για τις αμφιλεγόμενες φορολογικές τακτικές του Λουξεμβούργου όταν ήταν πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών.

Η Μπιρμπέ έχει κανάλι στο YouTube, που επικεντρώνεται σε θέματα οικολογικού τρόπου ζωής. «Ηταν δύσκολο για εμένα. Είχα ένα βάρος στο στομάχι όταν μιλούσα με τον τύπο του YouTube. Ξεκάθαρα, είχα μία επιλογή: να ρισκάρω να χάσω όλα αυτά για τα οποία δούλεψα έως τώρα, για να κάνω μία ερώτηση», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, μετά από τη συνέντευξη η Google της πρότεινε να γίνει πρέσβειρα του YouTube για ανθρωπιστικά πρότζεκτ, λαμβάνοντας 25.000 ευρώ. «Μου προτείνουν αυτό το συμβόλαιο για να με εξαγοράσουν και να μην μιλήσω για αυτό;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι δεν ξέρει αν πρέπει να αποδεχθεί την προσφορά.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...