Πολιτική

Βάιντμαν: Νέα προειδοποίηση στο City του Λονδίνου για τη «μετανάστευση» τραπεζών λόγω Brexit

Οι βρετανικές τράπεζες θα χάσουν το δικαίωμα να λειτουργούν στις χώρες - μέλη της Ε.Ε., εφόσον η Βρετανία δεν εντάσσεται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian.

«Το συγκεκριμένο δικαίωμα συνδέεται άρρηκτα με την ενιαία αγορά και αυτομάτως θα πάψει να ισχύει, μόλις η Βρετανία σταματήσει να συνιστά μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου» εξήγησε, αναλυτικά, ο Γερμανός τραπεζίτης.

Μία τέτοια εξέλιξη εκτιμάται πως θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο City του Λονδίνου, καθώς αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα χάσουν μέρος της επιρροής τους στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

«Αρκετές επιχειρήσεις, μετά το Brexit, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασής τους» εκτίμησε ο Βάιντμαν, σημειώνοντας ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν αναμένει μία μαζική έξοδο από το Λονδίνο.

Ο ισχυρός άντρας της Bundesbank κατέληξε ότι σε κάθε περίπτωση, κατέληξε, η Φρανκφούρτη είναι άκρως ελκυστική για όσες βρετανικές επιχειρήσεις επιθυμούν να «μεταναστεύσουν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...