Πολιτική

Α.Τσίπρας: "Μπαίνει τέλος σε κάθε συζήτηση για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα"

«Το πέρασμα στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα είναι αποτέλεσμα μιας διαρκούς μάχης, καθημερινών σκληρών αγώνων. Δεν πρόκειται για κατοστάρι αλλά για μαραθώνιο. […] Πρόκειται για μια πορεία δύσκολη. Όμως ο αγώνας μας θα αποδώσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου.

«Έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει», τόνισε και συμπλήρωσε πως «η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει. Και η 1η Ευρωμεσογειακή σύνοδος που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα αποδεικνύει ακριβώς αυτή την αλλαγή που συντελείται. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα – παρίας. Μετασχηματίζεται σε πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις όχι μόνο για το ελληνικό ζήτημα αλλά και για τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρώπης».

«Για να υπερβούμε την οικονομική και διαρθρωτική ανισότητα που φαίνεται να παγιώνεται ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο. Για να μπει ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας που γεννά μόνο φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης και να ανακόψουμε την άνοδο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που κερδίζουν έδαφος στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «οι στόχοι για τα πλεονάσματα που προβλέπει η Συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού είναι πλέον πολύ χαμηλότεροι. Δόθηκε μια ανάσα για την κοινωνία και την οικονομία. Και αυτό δεν είναι εκτίμηση, είναι δεδομένο. Διότι το 2015 δεσμευτήκαμε για στόχο -0,25% και καταφέραμε να κλείσουμε στο +0,7%. Και το 2016 θα συνεχίσουμε να υπεραποδίδουμε».

«Πετύχαμε έναν συμβιβασμό που αφήνει ανοιχτή την πόρτα για το αύριο», σημείωσε και υπογράμμισε: «Σταματήσαμε την πορεία προς τον γκρεμό. Σταματήσαμε τον οικονομικό και κοινωνικό παραλογισμό».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα υπερβαίνουν τους στόχους. Μπαίνει έτσι τέλος σε κάθε συζήτηση για τυχόν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Επιπλέον, γραμμή-γραμμή, κωδικό-κωδικό εξετάζουμε τις δαπάνες του προϋπολογισμού για περαιτέρω εξοικονόμηση και ανακατανομή δαπανών, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο της βέλτιστης αποτελεσματικότητας και να εκμηδενίσουμε τις πιθανότητες νέων φορολογικών επιβαρύνσεων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...