Αρχείο

Αύριο στη Βουλή το ν/σ με τα προαπαιτούμενα- Την ερχόμενη Τρίτη η ψήφιση

Αύριο, Παρασκευή θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ και την Τρίτη θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί από την κυβέρνηση αύριο το απόγευμα, οι αρμόδιες Επιτροπές θα το συζητήσουν το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας με τη διαδικασία του επείγοντος και την Τρίτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Βάσει αυτού του προγραμματισμού μετατίθεται για την Τετάρτη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, που έχει αιτηθεί η Νέα Δημοκρατία.

Το πολυνονοσχέδιο περιλαμβάνει την πλειοψηφία των μέτρων που παραμένουν σε εκκρεμότητα με τους δανειστές και είναι η προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης, όπως:

Η μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Yπερταμείο. Σε αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και ΑΔΜΗΕ.
Η εναρμόνιση των κοινωνικών εισφορών, που περιλαμβάνει την εξάλειψη της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.
Το σχέδιο για τη μετάβαση της αγοράς ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό μοντέλο απελευθέρωσης.
Στα θέματα που δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς είναι τα μέτρα που αφορούν στην απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου ενώ συνεχίζονται μέχρι και την τελευταία στιγμή οι διαβουλεύσεις για πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, νομοθετική ρύθμιση απαιτείται για την ενίσχυση του πλαισίου λειτουργίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κάτι που θα επιτρέψει την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...