Αρχείο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Μια νέα ελληνική κρίση θα γυρνούσε «ανάποδα» όλα τα σχέδια των Βρυξελών για κυριαρχία στην ευρωπαϊκή ήπειρο

Μια πιθανή νέα οικονομική κρίση στην χώρα μας θα επέφερε κατακλυσμιαία αποτελέσματα στα σχέδια του Βερολίνου για την ΕΕ , και θα οδηγούσε στην κατάρρευση της ευρωζώνης, αναφέρουν  Βρετανοί ειδικοί οικονομικοί αναλυτές .

Εμπειρογνώμονες της Fitch προειδοποιούν ότι η Ελλάδα παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον της ΕΕ, παρά τα επτά χρόνια εξαντλητικής ύφεσης και  λιτότητας που επιβλήθηκαν σαδιστικά  από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, στον δυστυχισμένο ελληνικό λαό, γράφει  ο βρετανικός τύπος .

greece-645490

Η χώρα μας διαθέτει  τα υψηλότερα ποσοστά χρέους και  ανεργίας στον κόσμο, ενώ στο εσωτερικό «σιγοβράζει» ένα τεράστιο κίνημα εναντίον της ίδιας της ΕΕ .

Οι οργανισμοί αξιολόγησης ξεκίνησαν να υποβαθμίζουν  την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο τέλος του 2009, όταν εμφανίστηκε ένα φοβερό έλλειμμα  για πρώτη φορά, με τον γνωστό τρόπο για τον οποίο διερευνάται σήμερα ο επικεφαλής της ελληνικής  στατιστικής υπηρεσίας  ΕΛΣΤΑΤ .

Από τότε η  μισητή  «τρόικα» ( Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ),   έχουν επιβάλει  τρία   υποτιθέμενα οικονομικά προγράμματα ενίσχυσης σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν  την Ελλάδα, αλλά στην ουσία «σώζουν» τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες  .

Από τότε όμως σύμφωνα με την Fitch δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, ενώ ημέρα με την ημέρα αυξάνεται η προοπτική  η χώρα μας να «καταρρεύσει», σύροντας το νόμισμα του ευρώ στον «καιάδα» και μαζί με αυτό και τα υπέρογκα κέρδη της Γερμανίας.

Οι αναλυτές της εταιρείας Fitch, συνεχίζοντας την έκθεση αξιολόγηση τους  για την χώρα μας προειδοποιούν ότι στο τέλος του έτους, όταν η επόμενη δόση του προγράμματος βοήθειας υποτίθεται ότι πρέπει να καταβληθεί, είναι πιθανό να εκραγεί  η  επόμενη κρίση, τινάζοντας τα πάντα στο αέρα .

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα βαθμολογούνται σήμερα με  "CCC" από τον οίκο Fitch, που θεωρείται το επίπεδο με το υψηλότερο κίνδυνο αθέτησης πληρωμής ομολόγων. Μετά από αυτό υπάρχει μόνο η κατηγορία «σκουπίδια», δηλαδή η πλήρη και απαξιωτική διεθνή οικονομική αφερεγγυότητα.

Ο οίκος Fitch προειδοποίησε ότι η Αθήνα διαθέτει  την δεύτερη υψηλότερη τιμή  χρέους μεταξύ όλων των χωρών παγκοσμίως .

Είναι όμως  δυνατό για την Ελλάδα να πιάσει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά τα επόμενα έτη, όπως έχει προγραμματιστεί στο 1,75 τοις εκατό το 2017 και 3,5 τοις εκατό το 2018.

Η χώρα πρέπει να εφαρμόσει τις απαιτούμενες  φορολογικές μεταρρυθμίσεις , για να καλύψει το εκτιμώμενο οικονομικό χάσμα το 2018 έως το τρία τοις εκατό του ΑΕΠ, προσθέτουν οι ειδικοί .

Οι ίδιοι όμως εμπειρογνώμονες  , χρησιμοποιώντας το γνωστό παραμύθι  ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι αδύναμες στην εφαρμογή των προγραμμάτων μέχρι σήμερα, απειλούν και πάλι τον ελληνικό λαό στο σύνολο του για τις περιβόητες "μεταρρυθμίσεις" .

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οι έλεγχοι από την Ευρωομάδα, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το ταμείο διάσωσης Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) , θα ασχοληθούν με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων με αμφίβολα όμως αποτελέσματα .

Οι εξωφρενικές  απαιτήσεις των Βρυξελλών  και του Βερολίνου έχουν προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των απλών Ελλήνων , που βλέπουν την ζωή τους να υποβαθμίζεται ,  τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στις  ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ συντάξεις και μισθοί περικόπτονται συνεχώς .

Η Fitch αναμένει, ως εκ τούτου άλλο ένα αδιέξοδο, αλλά  αναμένει από την κυβέρνηση να είναι σε θέση να επιβιώσει  μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2017, ακόμη και χωρίς νέα χρήματα. Αλλά κάτι τέτοιο αυξάνει «την πιθανότητα  οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν και στο επόμενο έτος».

Η οικονομική κατάσταση στην πατρίδα μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια εδώ και έξι χρόνια σε χρεοκοπία με ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ.

Αυτό από μόνο του θα ήταν  η σωτηρία της χώρας, για αυτό και δεν μας αφήνουν να φύγουμε και θέλουνε να μας σκλαβώσουν με μόνιμα μνημόνια οι Ευρωπαίοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ