Αρχείο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Γαλλία και Γερμανία έχουν έτοιμο το ευρωπαϊκό στρατιωτικό αρχηγείο –Ετοιμάζουν ευρωπαϊκή σχολή αξιωματικών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γαλλία και η Γερμανία ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο ευρωπαϊκό στρατιωτικό αρχηγείο με στόχο την  ενοποίηση όλων των στρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian και η Γερμανίδα  ομόλογός του Ursula von der Leyen, έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο-εγγράφου  έξι σελίδων σχετικά με το θέμα, το οποίο  θα παρουσιαστεί στην  επερχόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Μπρατισλάβα, ανέφερε το RT .

Το έγγραφο αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά  τη δημιουργία ενός «κοινού και μόνιμου στρατιωτικού  αρχηγείου της ΕΕ», το οποίο θα είναι  επιφορτισμένο με την ανάπτυξη των στρατευμάτων της ΕΕ, στο εξωτερικό.

 Περιγράφει επίσης το σύστημα εφοδιασμού  της ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης , των ιατρικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με την  δημιουργία ενός κοινού συστήματος επιτήρησης μέσω δορυφόρων.

Η πρόταση αναφέρεται επίσης στην δημιουργία ενός "ενός αυστηρότερου τρόπου συμμετοχής" των χωρών της ΕΕ για «ορισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά την μη επίτευξη ομόφωνης συμφωνίας από όλα τα μέλη».

Επίσης αποφασίσθηκε η δημιουργία ευρωπαϊκής στρατιωτικός  σχολής  αξιωματικών  ή τουλάχιστον την δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού  στρατιωτικού  προγράμματος  σπουδών για την ενίσχυση του  «εταιρικού  πνεύματος» από τα στελέχη που θα επανδρώνουν την δύναμη αυτή .

«Επίσης για πρώτη φορά καθορίζεται ρητά και κατηγορηματικά, "περί άμυνας επί ευρωπαϊκής επικράτειας»  , δήλωσε  πηγή στο γαλλικό Υπουργείο Άμυνας.

Πρωταρχικός στόχος είναι η καθιέρωση αμυντικής πολιτικής της ΕΕ , η οποία θα είναι πλέον "πιο ενεργή  και πιο χρήσιμη χωρίς να υποκαθιστά ( προς το παρόν)  τους εθνικούς στρατούς που παραμένουν, εξ ορισμού, το κλειδί για την ασφάλεια των κρατών μελών της ΕΕ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το νέο σχέδιο για τον ευρωπαϊκό στρατό δεν είναι εμποτισμένο με  «μεγάλες ιδέες», αλλά παρουσιάζει  «συγκεκριμένες» προτάσεις. «Αυτό που ψάχνουμε είναι να διεξάγουμε στρατιωτικές  επιχειρήσεις της ΕΕ στο εξωτερικό  πιο εύκολα», συνεχίζει η γαλλική πηγή.

Τον Ιούνιο ένα έγγραφο 60 σελίδων, με τίτλο «κοινό όραμα, κοινές δράσεις: μια ισχυρότερη Ευρώπη», το οποίο φέρεται να συνέταξε η Federica Mogherini, επίτροπος υπεύθυνη για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτικής της ΕΕ,  επιδιώκει να θέσει μια νέα παγκόσμια στρατηγική για την ΕΕ σε μια εποχή που υπάρχει κίνδυνος «ακόμα και για την ύπαρξη» της ΕΕ , η οποία τίθεται ακόμα και υπό αμφισβήτηση.

Πρόκειται για κοσμογονικές αλλαγές για την Ευρώπη και τους εθνικούς στρατούς. Η δομή και το πλαίσιο αυτού του σχεδίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση των εθνικών στρατών και την δημιουργία μιας ενιαίας μεγάλης στρατιωτικής  δυνάμεως με βάσεις σε όλη την Ευρώπη.

Μιλάμε για εντελώς «μικτούς» στρατιωτικούς σχηματισμούς από τον τελευταίο στρατιώτη μέχρι τον διοικητή. Όσοι δεν θα συμμετέχουν  σε λίγα χρόνια σε αυτήν την δύναμη, θα αποτελούν ελαφρά οπλισμένες εθνικές δυνάμεις, οι οποίες θα είναι επιφορτισμένες με αστυνομικά καθήκοντα. Όποιος κατάλαβε , κατάλαβε.

https://youtu.be/fy-Y2o06i4Y

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ