Αρχείο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Βρέθηκε η αφορμή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου στην Συρία ; -Οι Τούρκοι ετοιμάζουν ζώνη ασφαλείας 5000 χλμ στο βόρειο τμήμα !! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό national Interest,  ο οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ( ελέγχεται πλήρως  από τις ΗΠΑ)  εξέδωσε μια συμπληρωματική εμπιστευτική έκθεση που επιβεβαιώνει την παραβίαση από το καθεστώς  του Άσαντ,  της συμφωνίας για την καταστροφή χημικών όπλων τα οποία βρέθηκαν στο οπλοστάσιό  τον Σεπτέμβριο του 2013, αναφέρει ο διεθνής τύπος .

Η συμφωνία αυτή προέβλεπε ότι  ο Άσαντ  θα παρέδιδε το σύνολο του χημικού  οπλοστασίου του μετά την  σφαγή στην πόλη al-Ghouta, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1500 πολίτες.

Η έκθεση 75 σελίδων, αναθεωρεί τα πάντα και «αποκαλύπτει»  ότι ο Άσαντ διαθέτει χημικά όπλα ,  σε άκρως απόρρητη περιοχή με την ονομασία   "Hafir 1" βαθιά στο έδαφος, όπου διαθέτει και υπόγειο σιδηρόδρομο.

 Εκεί υπάρχει ένα ολόκληρο εργαστήριο που κατασκευάζονται  χημικά όπλα και ευρίσκεται σε ένα από τα προάστια της Δαμασκού .

Η έκθεση αναφέρει επίσης  ότι οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από δείγματα του τοξικού αερίου Sarin και του θανατηφόρου αερίου νεύρων VX, τα οποία ανακάλυψαν ειδικοί επί συριακού εδάφους ( προφανώς Αμερικανοί κομάντος).

Η έκθεση επισημαίνει ότι τα δείγματα που συλλέχθηκαν από τον οργανισμό  OPCW επιβεβαιώνουν ότι παλαιότερα το  αέριο Sarin βρέθηκε μέσα σε κινητές συστοιχίες πυραύλων συριακών βαλλιστικών  πυραύλωνς Scud  και Tochka,

Ο οργανισμός OPCW παρουσίασε την έκθεση αυτή, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, στην Διάσκεψη της Χάγης, προσθέτοντας ότι λόγω των συγκρουόμενων συμφερόντων και  των δικαιολογιών  που έδωσε το καθεστώς του Άσαντ στην  διάρκεια των τελευταίων δυόμισι ετών, αυξήθηκαν οι  αμφιβολίες σχετικά με την πρόθεση του καθεστώτος  να τηρήσει την υπόσχεση που έκανε πριν από 3 χρόνια  για τα χημικά όπλα .

world-war-3-syria-usa-russia-467869

Η συμπληρωματική έκθεση όμως με στοιχεία από Αμερικανούς κομάντος επί του συριακού εδάφους δίνει την αφορμή που επιθυμούν οι  ΗΠΑ  για να κτυπήσουν νόμιμα  πλέον τον συριακό στρατό από εδώ και στο εξής.

 Την ίδια στιγμή η  Τουρκία αποφάσισε  να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη  5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Συρία, τόνισε ο ίδιος ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα  Δευτέρα,  υπογραμμίζοντας  την εμβάθυνση της συμμετοχής της χώρας στον συριακό εμφύλιο .

Το μέγεθος της σχεδιαζόμενης ασφαλούς  ζώνης είναι περίπου 85 φορές το μέγεθος του Μανχάταν, καθιστώντας την τουρκική εισβολή ως  μία από τις μεγαλύτερες ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας στη σύγχρονη ιστορία.

«Στόχος της Τουρκίας είναι  η εγκατάσταση χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών στη Συρία για χρόνια, αυξάνοντας  τους κινδύνους μιας πιθανής στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τις συριακές δυνάμεις», δηλώνει ο  Νιχάτ Αλί Οζκάν,  στρατηγικός αναλυτής στο Ίδρυμα Οικονομικής Πολιτικής Έρευνας στην Άγκυρα.

Αν αυτά τα δύο στοιχεία δεν αποτελέσουν την αφορμή , όχι φυσικά τα αίτια, ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου  τότε ποια θα είναι;

Ο Βλαδίμηρος πάντως είναι έτοιμος και το έδειξε με την πρόσφατη  μεγάλη στρατιωτική άσκηση πριν μερικές ημέρες σε ολόκληρη την ρωσική επικράτεια,  για να μην ξεχνιόμαστε.

 

https://youtu.be/A0D5x0Z5BcY?t=13

https://youtu.be/7rlwj-p8IdU

https://youtu.be/JVR_LZjbqJ0

https://youtu.be/pvtvSahmdGI?t=1

https://youtu.be/taUUbhfZlbA?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ