Πολιτική

Ανεβαίνει ο πυρετός για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια –Ποιος και πώς θα αξιολογεί τις επιχειρήσεις

Ανεβαίνει ο «πυρετός» για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια μετά την συνάντηση που είχαν οι θεσμοί με τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Νίκος Παρασκευόπουλος συζήτησαν επί μακρόν το θέμα των «κόκκινων» δανείων επιχειρήσεων.

Υποστηρίζουν δε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για το θέμα της εξωδικαστικής διαδικασίας αν και ακόμη υπάρχουν αρκετά «γκρίζα σημεία» σε αυτή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι:

Θεσπίζεται ανεξάρτητος αξιολογητής από νέο ειδικό Σώμα (το οποίο θα στελεχωθεί μέσω ΑΣΕΠ) το οποίο θα κρίνει την βιωσιμότητα της επιχείρησης
Το Σώμα αυτό θα εισηγείται προς έγκριση στην Επιτροπή των πιστωτών. Στην Επιτροπή θα συμμετέχει και το Δημόσιο εφόσον υπάρχουν οφειλές σε ταμεία και εφορίες. Η εν λόγω Επιτροπή θα αποφασίζει αν όντως είναι βιώσιμη ή όχι η επιχείρηση
Η απόφαση αυτή θα επικυρώνεται και από δικαστή.
Η διαδικασία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις. Ωστόσο στέλεχος ΤΧΣ εκτίμησε ότι οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις θα ακολουθούν διαφορετική διαδικασία, ήτοι θα αξιολογούν την βιωσιμότητά τους ελεγκτικές εταιρίες). Το σχέδιο θα είναι έτοιμο από την νομοπαρασκευαστική Επιτροπή ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με τις επαφές αυτές και με την τελική αυριανή των πιστωτών με το οικονομικό επιτελείο όπου θα γίνει η ανακεφαλαίωση των συμφωνιών, ολοκληρώνεται και αυτή η αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, οι οποίοι αναχωρούν το απόγευμα της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...