Κοινωνία

Ανατροπή: Τι λένε έγκυροι νομικοί κύκλοι για την ακύρωση του διαγωνισμού

Μπορεί η κυβέρνηση και ο κος Παππάς να υποστηρίζει μετά την απόσυρση του κου Καλογρίτσα ότι η διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών θα συνεχιστεί κανονικά και να θεωρεί ως πρώτο επιλαχόντα – υπερθεματιστή τον κο Σαββίδη, ωστόσο σύμφωνα με νομικούς κύκλους τίθενται μια σειρά ερωτημάτων.

Όπως λένε, είναι μαχητό εάν ο πρώτος επιλαχών είναι ο κος Σαββίδης ή εάν θα πρέπει να καταλογισθεί σαν πρώτος επιλαχών ο δεύτερος υπερθεματιστής επί της συγκεκριμένης 2ης άδειας, που ήταν ο κος Μαρινάκης με την εταιρεία Alter Ego, που είχε ποροσφέρει ως τελική τιμή για την συγκεκριμένη 2η άδεια 46 εκατ. 200 χιλ. ευρώ.

Εάν όμως καταλογισθεί η 2η άδεια στον κο Μαρινάκη, τότε αλλάζουν τα δεδομένα και για την 3η και 4η άδεια, καθώς θα υπάρχουν ενστάσεις των υποψηφίων. Εκτός όμως από τις ενστάσεις, τις οποίες θα εξετάσει η διοίκηση, όλα αυτά θα εξεταστούν και από το ΣτΕ, αλλά και από άλλα δικαστήρια.

Ειδικότερα για το θέμα του κου Καλογρίτσα, θα προκύψει ζήτημα αν ο υποψήφιος αυτός είχε εξαρχής οικονομική αδυναμία ή όχι, για να αποκτήσει άδεια. Σε αυτή την περίπτωση δηλαδή, η μη κανονική συμμετοχή του καθιστά συνολικά ακυρώσιμο το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, δεδομένου ότι το οικονομικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στη βάση οικονομικών προσφορών του πλειοδότη.

Θα υποστηριχθεί, όπως λένε έγκυροι νομικοί κύκλοι, η συνολική ακύρωση του διαγωνισμού. Παραδείγματος χάριν, η τιμή εκκίνησης της 2ης άδειας ήταν προσφορά του συγκεκριμένου στην 1η άδεια. Ο ίδιος όπως αποδεικνύεται, δεν είχε οικονομική δυαντότητα να καταβάλει ούτε την προσφορά στην πρώτη άδεια, άρα η προσφορά ήταν εικονική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ