Κόσμος

Ανακλήθηκαν οι πρεσβευτές της Βραζιλίας σε Βενεζουέλα, Βολιβία και Ισημερινό

Οι κυβερνήσεις της Βενεζουέλας, του Ισημερινού και της Βολιβίας επέκριναν έντονα την απόφαση της βραζιλιάνικης Γερουσίας να καθαιρέσει την Ντίλμα Ρούσεφ με την αντίδραση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης να είναι άμεση.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Βενεζουέλα για διαβουλεύσεις, καθώς το Καράκας καταδίκασε με έντονο τρόπο την καθαίρεση της πρώην προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ και ανακάλεσε τον δικό του πρεσβευτή στην Μπραζίλια.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ανακοίνωσε επίσης ότι ανακλήθηκαν οι πρεσβευτές της χώρας στη Βολιβία και στον Ισημερινό, δύο χώρες οι αριστερές κυβερνήσεις των οποίων επέκριναν επίσης έντονα την απόφαση της βραζιλιάνικης Γερουσίας να καθαιρέσει τη Ρουσέφ την Τετάρτη.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν απηύθυνε τις «καλύτερες ευχές του» στον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, ο οποίος διαδέχθηκε τη Ρουσέφ.

Δήλωσε «πεπεισμένος ότι υπό την ηγεσία του προέδρου Τέμερ, η Βραζιλία και τα Ηνωμένα Έθνη θα διατηρήσουν την παραδοσιακή στενή εταιρική τους σχέση». Ευχαρίστησε επίσης τη Ντίλμα Ρουσέφ για την «υποστήριξή της στο έργο του ΟΗΕ καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...