Πολιτική

Αναδίπλωση από Χουλιαράκη: "Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ΕΛΣΤΑΤ"

Εκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat και σέβεται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί τα στοιχεία που στηρίχθηκε η συμφωνία του Αυγούστου. Η κυβέρνηση εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ όπως έκανε με την τοποθέτηση νέου διευθυντή τον προηγούμενο χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του κ. Χουλιαράκη έρχεται μετά από μπαράζ επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών και κατά της ΕΛΣΤΑΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αιχμή την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμήνυσε στην Αθήνα ότι η αρμοδιότητα για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ανήκει αμιγώς στις Βρυξέλλες και την Eurostat, κι όχι σε κυβερνητικά στελέχη.

«Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...