Πολιτική

Αμερικανικά ΜΜΕ: «Η Χίλαρι στάθηκε όρθια 90 λεπτά - Iατρικό θαύμα»

Κι όμως! Η Χίλαρι Κλίντον κατάφερε να σταθεί όρθια επί 90 λεπτά. Ιατρικό θαύμα!

Το γεγονός ότι η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρώτου προεδρικού ντιμπέιτ σχολιάστηκε εκτενώς από τα αμερικανικά ΜΜΕ με πολλά δημοσιεύματα να στάζουν δηλητήριο για την πρώην «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ.

Η Χίλαρι, πάντως, δεν έδωσε τροφή για σχόλια κατά την εμφάνισή της στην τηλεμαχία, όπως επισημαίνει το CNN.

Δεν παραπάτησε, δεν έβηξε αν και περπατούσε προσεκτικά στη σκηνή... «Πώς έγινε αυτό; Iατρικό θαύμα», γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα «The Atlantic.com».

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση που διεξήχθη λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ντιμπέιτ αλλά δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει πως οι Αμερικανοί αμφισβητούν ότι η Χίλαρι είναι υγιής.

Μόλις το 36% πιστεύει ότι η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είναι υγιής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενήργησαν το πρακτορείο Aσσοσιέιτετ και το ινστιτούτο «GFK».

Επιπλέον, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι -κυρίως οι άνδρες- δηλώνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αρκετά υγιής για να αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ σε σχέση με την Χίλαρι Κλίντον. Περίπου οι μισές γυναίκες ψηφοφόροι και τέσσερις στους δέκα άνδρες θεωρούν ότι το θέμα της υγείας της Χίλαρι έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal», ο Αμερικανός Μίδας, Ντόναλντ Τραμπ, δεν κατάφερε να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Ο Τραμπ έδειξε ένα πρόσωπο που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, με τις καυστικές ατάκες του σε υψηλούς τόνους να υπενθυμίζουν στους Αμερικανούς το εκρηκτικό ταπεραμέντο του.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη προεδρική τηλεμαχία, οι εμφανίσεις της Χίλαρι και του Tραμπ μπήκαν στο μικροσκόπιο με τα αμερικανικά ΜΜΕ να στήνουν την δική τους κάλπη. Ενώ για το CNN, η Χίλαρι ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντιμπέιτ, τα υπόλοιπα αμερικανικά ΜΜE, όπως το περιοδικό Time, το δίκτυο CBS και οι εφημερίδες New York Times και Washington Post θεωρούν πως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος τα πήγε σαφώς καλύτερα από την υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα.

Εκτός από την υγεία της Χίλαρι, στο στόχαστρο βρέθηκε και η επιχειρηματολογία του Τραμπ.

Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα επιχειρήματα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα ήταν επιχειρήματα δεκάχρονου...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ