Πολιτική

Αλέξη, όταν μιλάς και σε φρουρούν 5000 πραιτωριανοί, δεν είσαι πρωθυπουργός αλλά κρατούμενος!

Του Στρατή Μαζίδη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά στο Βελλίδειο στη ΔΕΘ. Το τι λέει, δε μας ενδιαφέρει. Έχει καμία σημασία άλλωστε; Τα όσα είχε πει πχ την τελευταία φορά το 2014, όχι μόνο δεν τα υλοποίησε αλλά έπραξε τα ακριβώς αντίθετα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως βρισκόμαστε πάνω στην καμπή και ότι πλέον έρχεται το θετικό πρόσημο της ανάπτυξης (με 26,95% εισφορές στον ΟΑΕΕ, 22% φορολογία, 100% προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος) κατηγορώντας όλες τις προηγούμενες κυβέρνησης για τις απώλειες της κοινωνίας σε καιρούς μνημονίων (πολύ σωστά) αλλά ξεχνώντας ότι δύο χρόνια τώρα κυβερνά αυτός συνεχίζοντας την ίδια καταστροφή. Μάλιστα κάλεσε τους επενδυτές υπό αυτές τις συνθήκες να έρθουν στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας να περιγράφει μια όμορφη κατάσταση στη χώρα, πως η Ελλάδα από παρίας κατέστη σοβαρός παίκτης και αρχίζοντας τα σενάρια περί δίκαιης ανάπτυξης, δεν μπόρεσα ακούσω άλλο αφού ο πρωθυπουργός είτε ζει μια ακόμη αυταπάτη είτε επιχειρεί για άλλη μια φορά να εξαπατήσει πολιτικά όλους εμάς.

Αυτό που έχει σημασία την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού είναι πως τον φυλάνε 5.000 αστυνομικοί από όλους όσους πέτυχε με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του να βγάλει στους δρόμους.

Είναι ακόμη το γεγονός πως δύο πολίτες τον πλησίασαν για να διαμαρτυρηθούν αλλά η λεγεώνα τους απομάκρυνε με συνοπτικές διαδικασίες.

Πέρασαν πια οι εποχές που ανέμελος γυρνούσε στον Εθνικό Κήπο ή τις γειτονιές και μιλούσε με τον κόσμο. Τότε που όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι, από χαρά ενώ τώρα επιθυμούν να του συνθλίψουν τα κόκαλα.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι φανερό πως ένας τέτοιος πρωθυπουργός, παγιδευμένος στα ψέματά του και αποκλεισμένος από την κοινωνία, δεν μπορεί να πάει πολύ παρακάτω.

Βασικά δεν είναι πια πρωθυπουργός. Είναι κρατούμενος. Κρατούμενος των υποσχέσεων που αθέτησε και ενός λαού, τον οποίο πρόδωσε και τσαλαπάτησε την αξιοπρέπειά του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...