Πολιτική

Αγρια κόντρα Φίλη - Χαρακόπουλου στη Βουλή με αφορμή τη Γενοκτονία των Ποντίων

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου σημειώθηκε στη Βουλή.

Αφορμή στάθηκε η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που ήταν αφιερωμένη «στην εθνική ημέρα μνήμης της Μικρασιάτικης Καταστροφής».

Ο κ. Χαρακόπουλος κατηγόρησε τον κ. Φίλη ότι η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων θα τον ακολουθεί και όταν φύγει από τη θέση του υπουργού, τα όσα είπε θα χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους.

«Η άρνηση της Γενοκτονίας εκ μέρους του Υπ. παιδείας θα μείνει ακόμη και όταν αυτός θα έχει απομακρυνθεί από την εξουσία και τα λόγια του θα χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους.
Τιμούμε την Μικρασιατική καταστροφή, ένα διαρκές έγκλημα που θ αποκατασταθεί όταν η Τουρκία αναλάβει τις ευθύνες της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτές οι επέτειοι δεν πρέπει να προκαλούν αντιδικίες αλλά αφορμή για να εκφράζουμε ένα αίσθημα εθνικής ενότητας. Κατά τρόπο προκλητικό ο κ. Χαρακόπουλος προσπάθησε να μετατρέψει τη σημερινή συζήτηση εθνικής συνεννοήσεως και για το μέλλον προόδου σε στείρα κομματική αντιδικία. Εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία του κόμματός του – είναι η πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων. Δεν θα μιλήσω περισσότερο, απλά να ξέρει η βουλή ότι αυτή η πρακτική δεν έχει σχέση με εθνική ενότητα» απάντησε ο υπουργός Παιδείας.

«Προκλητικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού που δεν έχει συναίσθηση της ζημίας που προκαλεί ως αρνητής της γενοκτονίας στην εθνική υπόθεση αναγνώρισης γενοκτονίας», κατηγορώντας τον μάλιστα ότι «αφαίρεσε τον παρευξήνιο ελληνισμό και τις αναφορές στη γενοκτονία των Ποντίων από βιβλίο ιστορίας. Λυπάμαι που ο υπουργός κι ο αναπληρωτής δεν έκαναν καμία αναφορά στη γενοκτονία Ποντίων – αντί να μιλάμε για μικρασιατική καταστροφή δεν ωφελούμε την εθνική υπόθεση» κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος.

Ο κ. Φίλης απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι αφαίρεσε από τα σχολικά βιβλία τα κεφάλαια για την Μικρασιατική Καταστροφή, τονίζοντας ότι αυτά και υπάρχουν και διδάσκονται, απλά δεν συμπεριλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές