Κόσμος

Έτσι σκοτώθηκε ο 43χρονος Αφροαμερικανός στην Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας (βίντεο)


Βίντεο-ντοκουμέντο με τη δολοφονία του 43χρονου αφροαμερικανού στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, από αστυνομικούς, έδωσε στη δημοσιότητα η σύζυγος του άτυχου άνδρα, η οποία, αν και σοκαρισμένη, κατέγραφε τα πλάνα με το κινητό της.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε μέσω του τηλεοπτικού δικτύου NBC. Στα δύο λεπτά και 16 δευτερόλεπτα που περιλαμβάνονται στο ντοκουμέντο, διακρίνονται οι αστυνομικοί που έχουν περικυκλώσει τον Κιθ Λαμόντ Σκοτ, ο οποίος είχε σταθμεύσει σε πάρκινγκ και περίμενε να παραλάβει το παιδί του, διαβάζοντας ένα βιβλίο.

http://www.nbcnews.com/widget/video-embed/771901507743

Η γυναίκα έχει καταγράψει εξ ολοκλήρου την εξέλιξη, ενώ τη στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί και πέφτει αιμόφυρτος ο σύζυγός της στην άσφαλτο, πανικοβάλλεται και απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ωστόσο, επιστρέφει και καταγράφει τους αστυνομικούς που έχουν πλησιάσει τον πεσμένο στην άσφαλτο σύζυγό της. Ο επίσης αφροαμερικανός αστυνομικός που πυροβόλησε τον 43χρονο άνδρα ακούγεται να φωνάζει με απόγνωση: «Καλύτερα να μην είναι νεκρός, καλύτερα να μην είναι νεκρός. Καλύτερα να είναι ζωντανός, να είναι ζωντανός».

Η δολοφονία του αφροαμερικανού στη Σάρλοτ προκάλεσε τα πρωτοφανή επεισόδια που διήρκεσαν τρεις ημέρες στην αμερικανική πόλη, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναλαμβάνοντας τον έλεγχό της ο ομοσπονδιακός στρατός.

Στο βίντεο που κατέγραψε η σύζυγος του δολοφονημένου άνδρα, Ρακέισα Σκοτ και παρουσίασε κατ' αποκλειστικότητα το δίκτυο NBC, ακούγονται καθαρά οι φωνές των αστυνομικών, ενώ αποκαλύπτεται ότι κλάσματα δευτερολέπτου πριν πέσει νεκρός ο 43χρονος πατέρας, η γυναίκα τους φώναζε... «μην πυροβολήσετε, μην πυροβολήσετε. Δεν έχει όπλο, είναι άοπλος...».

Η Ρακέισα άκουσε τους αστυνομικούς να φωνάζουν στον άνδρα της: «Πέταξε το όπλο, πέταξε το όπλο», ενώ η σύζυγος έλεγε: «Κέιθ μην τους αφήσεις να σπάσουν τα παράθυρα, βγες έξω από το αυτοκίνητο, βγες έξω από το αυτοκίνητο». Εκείνη την ώρα ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και η κραυγή της Ρακέισα: «Τον πυροβόλησαν; Τον πυροβόλησαν;».

Αμέσως μετά οι αστυνομικοί πλησίασαν για να ελέγξουν τον πεσμένο στην άσφαλτο Κέιθ, ενώ η σύζυγός του κάλεσε αμέσως το 911, προκειμένου να σπεύσει ιατρική βοήθεια για τον 43χρονο.

Η αστυνομία επιμένει ότι ο Κέιθ Λαμόντ Σκοτ είχε πιστόλι. Η οικογένειά του ωστόσο το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...