Πολιτική

Έντονες αντιδράσεις για τον διαγωνισμό ναύλωσης πλοίου από το Υπ. Ναυτιλίας - Είχε περσινή ημερομηνία!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις η χθεσινή διαδικασία που ακολούθησαν οι αρμόδιοι για τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για ναύλωση πλοίου με σκοπό τη φιλοξενία 1.000 προσφύγων, μετά τη δημιουργία συνθηκών εκτάκτου ανάγκης που έχει δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη, έπειτα από την καταστροφή του στρατοπέδου φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια.

-από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΝΑ δεν έστειλαν την πρόσκληση στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας που είναι το αρμόδιο θεσμικό όργανο ενημέρωσης όλων των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων ενώ αντιθέτως την έστειλαν σε όλα τα αναρμόδια επιμελητήρια.

Για το ίδιο θέμα εκκρεμεί αντίστοιχος διαγωνισμός που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Από 16:01 που δημοσιεύθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος έως και 21:30 που έληξε η πρόσκληση οι περισσότερες ώρες είναι μη εργάσιμες.
Η δε πρόσκληση εντός του κειμένου αναφέρει στην 3η σελίδα ότι η λήξη ενδιαφέροντος είναι η Τρίτη, 20/09/2015 και 21:30 δηλαδή έναν χρόνο πριν.

Όσοι το είδαν θεώρησαν ότι ήταν μια παρατυπία η οποία θα διορθωνόταν σήμερα. Αντ' αυτού υπήρξε κατακύρωση σήμερα.

Ο  ΣΕΕΝ έστειλε στο υπουργείο επιστολή με την οποία εκφράζει τα παράπονα του κλάδου για την όλη διαδικασία αφού υπήρξαν εταιρείες μέλη οι οποίες ήθελαν να συμμετάσχουν, όμως δεν ενημερώθηκαν σχετικά.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ναυτιλίας μετά τις αντιδράσεις θα προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...