Κόσμος

Έκπληξη: Ο Γαλλικός Στρατός εξοπλίζεται με γερμανικά τυφέκια εφόδου (βίντεο)


Ο γαλλικός στρατός σε μια απόφαση που για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη αποφάσισε να εισάγει ως το νέο τυφέκιο εφόδου το γερμανικής προέλευσης Heckler & Koch HK416F, όπως ανακοίνωσε η γαλλική υπηρεσία προμηθειών DGA στις 23 Σεπτεμβρίου.
Αν και η γαλλική βιομηχανία έχει μακρά παράδοση στην σχεδίαση και κατασκευή όπλων πεζικού με την επιλογή της γερμανικής σχεδίασης διακόπτεται αυτή η παράδοση όπως και η στροφή του γαλλικού στρατού στα τυφέκια κατηγορίας bullpup.
Το HK416F θα αντικαταστήσει τα  γνωστά FAMAS που μπήκαν σε παραγωγή το 1979 και βρίσκονται σε υπηρεσία. Σύμφωνα με την γαλλική ανακοίνωση τα πρώτα νέα τυφέκια θα ξεκινήσουν να παραδίδονται από το 2017 και οι παραδόσεις θα συνεχιστούν για ένα διάστημα 10 ετών.
Οι γαλλικοί σχεδιασμοί αναφέρουν ότι θα παραδοθούν συνολικά 100.000 τυφέκια μέχρι το 2019 για την μερική αντικατάσταση των 400.000 FAMAS τόσο της έκδοσης F1 όσο και της αναβαθμισμένης έκδοσης G1 variant.

Η αρχική παρτίδα βάση του συμβολαίου αφορά 5,340 τυφέκια HK416F καθώς και διάφορα απάρτια χρήσιμα για τις διάφορες εκδόσεις του.
Η απόφαση για την παραγγελία τυφεκίων από το εξωτερικό έρχεται όπως ανακοίνωσε η DGA καθώς το εργοστάσιο παραγωγής των FAMAS στο Manufacture d'Armes de Saint-Etienne (MAS) έχει κλείσει το 2002 2 χρόναι μετά το τέλος ης παραγωγής των τελευταίων τυφεκίων FAMAS. Το γράμμα 'F' στην ονομασία του τυφεκίου HK416 αναφέρεται στο όνομα French-Γαλλία.

https://www.youtube.com/embed/F3WDcgFt4rw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...