Αρχείο

Άρον-άρον τουρκικά Leopard-2 στην Συρία: Τα M60 SABRA καίγονταν σαν «λαμπάδες από τα ρωσικά αντιαρματικά KORNET! (Βίντεο)


 Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ο κύριος λόγος για τον οποίον οι Τούρκοι μετακίνησαν άρον-άρον άρματα μάχης Leopard-2 στο συριακό έδαφος,  είναι ότι αυτά « καίγονταν σαν λαμπάδες» μετά από βολές  ρωσικών  αντιαρματικών πυραύλων  KORNET , τους οποίους διαθέτουν σε άγνωστο αριθμό  οι τζιχαντιστές, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .  

Η αραβική εφημερίδα «al-Hamaca», παρουσιάζει στις σελίδες της φωτογραφίες, που δείχνουν την καταστροφή  τουρκικού άρματος μάχης από  ρωσικούς πυραύλους Kornet .

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, παρουσιάζονται  σχετικά  βίντεο με τα παλαιού τύπου αμερικανικής κατασκευής  άρματα μάχης M60T, τα οποία σημειωτέον είχαν  υποβληθεί  σε ένα μεγάλο  εκσυγχρονισμό στο Ισραήλ σύμφωνα με το σχέδιο Sabra Mk. II.

Ένας μεγάλος αριθμός από ρωσικούς πυραύλους έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών,   κατά την υποχώρηση του συριακού στρατού πέρυσι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Al-Amaq ανακοίνωσε  σχετικά με την καταστροφή  των τουρκικών αρμάτων  μάχης από τους τζιχαντιστές, ότι οι Τούρκοι στρατιώτες δεν πρόλαβαν να κάνουν καμιά κίνηση και κάηκαν μέσα στο άρμα  .

Το περιστατικά όμως με τα τουρκικά  άρματα  μάχης Μ-60 ,  δεν ήταν τα μόνα. Τρεις ημέρες νωρίτερα, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν άλλη μια απώλεια άρματος μάχης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Τότε  σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τραυματίστηκαν  πέντε,  πάλι μετά από βολή αντιαρματικού πυραύλου KORNET και πάλι εναντίον του ίδιου μοντέλου τουρκικού άρματος.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στο χωριό Αλ-Waqf. Σε όλες τις περιπτώσεις, η χρήση των  αντιαρματικών συστημάτων  "Cornet"  διαπέρασε   την θωράκιση  των τουρκικών αρμάτων «σαν μπισκότο»,  με άμεση συνέπεια την έκρηξη των πυρομαχικών και τον θάνατο ολόκληρου  του τουρκικού πληρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε εκσυγχρονίσει στο  Ισραήλ περίπου  170 άρματα μάχης Μ60 Sabra Mk.

Το θέμα όμως είναι  ότι οι Τούρκοι έχουν εισέλθει σε ένα ανελέητο αστικό πόλεμο, ο οποίος επιφέρει στις τεθωρακισμένες δυνάμεις πολλαπλάσιες απώλειες λόγω της ειδικής φύσεως του πεδίου μάχης , ειδικά εάν αυτές δεν συνοδεύονται από εξοπλισμένο με ειδικά όπλα πεζικό και καταδρομείς.

https://www.youtube.com/embed/5YwMZx75pEc

https://www.youtube.com/embed/17TKOkKPajk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ