Πνευματικά ωφέλιμα

H μετά Πούτιν Ορθόδοξη Ρωσία αναδύεται γρηγορότερα από το αναμενόμενο μέσα από απρόβλεπτες ανατροπές;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτές τις κρίσιμες ώρες ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα.

Σαν να πήρε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι και χαλάρωσε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης για να τρέξουν τα γεγονότα πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.

Το τρελοκομείο άνοιξε και περιμένει πολλούς ηγέτες.

Η Συρία τα βρίσκει με την Τουρκία εναντίων των Κούρδων.

Ενδεικτικό γεγονός μετά την χειραψία και τις παρασκηνιακές συμφωνίες Πούτιν- Ερντογάν.

Όμως μέσα στην Ρωσία συμβαίνουν συγκλονιστικά πράγματα που προς το παρόν τα σκεπάζει η σλαβική μυστικοπάθεια.

Όταν θα σκάσουν θα μιλάμε για μεγάλες ανατροπές.

Λίγες μέρες πριν συναντηθεί αρχές Αυγούστου ο Ερντογάν με τον Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη…

¨Ο Β.Πούτιν συζήτησε με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ.Ερντογάν.

Στη συνάντηση παρών ήταν ο Ν.Μεντβέντεφ, ο Sergei Ivanov, ο ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού, ο επικεφαλής της FSB, Alexander Bortnikov, ο επικεφαλής της Υπηρεσιας εξωτερικής κατασκοπείας, Mikhail Fradkov και ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, Rashid Nurgaliyev.¨

Σημειώστε παρών ήταν ο ο Sergei Ivanov, ο οποίος παραιτείται στις 12 Αυγούστου , τρία 24ωρα μετά αφού μεσολάβησε η επίσκεψη του Ερντογάν στις 9 Αυγούστου και έλαβε γνώση φυσικά των παρασκηνιακών συμφωνιών Ρωσίας- Τουρκίας .

¨Ο Πούτιν απομάκρυνε τον πανίσχυρο επιτελάρχη του Κρεμλίνου

Ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε πως ο ίδιος ο Ιβάνοφ του ζήτησε την αλλαγή πόστου | Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool¨

12.08.2016, 14:07 Συντάκτης: efsyn.gr

¨Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα αργά την περασμένη Παρασκευή , o προσωπάρχης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβανώφ, στενός σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τηνιστοσελίδα της ρωσικής Προεδρίας.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Ιβανώφ του ζήτησε να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής της διοίκησης του Κρεμλίνου, ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός απολύθηκε σκαιωδώς από τη θέση του.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι προέβει στην κίνηση αυτή μετά από αίτημα του Ιβανώφ , ο οποίος παραπονέθηκε ότι ήταν πάρα πολύ καιρό σε αυτήν την δουλειά.

Ο ίδιος συμμετείχε επίσης και στο ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, που αποτελεί το κορυφαίο όργανο ασφαλείας της Ρωσίας, και στο οποίο εκτός του Πούτιν, συμμετέχουν όλοι οι διευθυντές των υπηρεσιών ασφαλείας και οι αρχηγοί του στρατού .

Ο Ρώσος Πρόεδρος αφού υπέγραψε την απομάκρυνση του Ιβανώφ την Παρασκευή, αμέσως διόρισε στην θέση του τον αναπληρωτή του, Anton Vaino. Σε σχόλια στις κάμερες ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Ιβάνοφ του είχε συστήσει τον Vaino για να τον αντικαταστήσει.

Ο Σεργεί Ιβανώφ ήταν πρώην αξιωματικός της KGB, είχε ασκήσει τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας και του αναπληρωτή πρωθυπουργού , ενώ είχε θεωρηθεί ως ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν.

Ο ίδιος μάλιστα θεωρούνταν ως ένας πιθανός διάδοχος του Πούτιν, πριν ο Ρώσος Πρόεδρος επιλέξει τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2008, όταν ο ίδιος σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορούσε να το πράξει .

Εκκαθαρίσεις ή απλά ένα ασήμαντο γεγονός; Αυτό θα το δείξει η συνέχεια διότι ήδη όπως είναι γνωστό διανύουμε ύποπτους και πονηρούς καιρούς. https://www.pentapostagma.gr/
14 Αυγούστου 2016, 8:12 πμ

Στις 19 Αυγούστου ο Πούτιν αποδέχεται την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Livanov.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Belbek (Σεβαστούπολη), 19 Αυγούστου -. RIA Novosti¨ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε την πρόταση του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ και διόρισε υπουργό Παιδείας την Όλγα Vasilieva. Προηγουμένως κατείχε τη θέση αυτή ο Ντμίτρι Livanov στον οποίο ανατέθηκαν αρμοδιότητες του ειδικού αντιπροσώπου για το εμπόριο και τις οικονομικές σχέσεις με την Ουκρανία.

Ο Livanov ξεκίνησε την μεταρρύθμιση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Πριν από το διορισμό του ως υπουργός εργάστηκε ως πρύτανη του Εθνικού Ερευνητικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου "MISA", θεωρείται δε μια εξαιρετική φυσιογνωμία στον χώρο της διοίκησης.¨ Πηγή http://ria.ru/14:48 08/19/2016

Για να δούμε αν συνεχιστούν αυτές οι μετακινήσεις – μεταθέσεις – παραιτήσεις μετά την ιστορική διπλωματική κολουτούμπα του σουλτάνου και άλλων σπουδαίων στελεχών της ρωσικής κυβέρνησης;

Όμως ουδείς εχέφρων μπορεί να ανεχθεί μια γεωπολιτική ανακολουθία με μεγάλα ρίσκα την στιγμή που η επικαιρότητα φέρνει στο προσκήνιο παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ του Πούτιν και του Ερντογάν.

Δεν μπορεί στις 13 ΜΑΙΟΥ 2016 η επίσημη ρωσική θέση να είναι κατηγορηματική :

¨ η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι «η Μαύρη Θάλασσα έχει μετατραπεί σε ρωσική λίμνη» απάντησε φαρμακερά λέγοντας ότι «ξέρετε, δεν είμαι ψυχίατρος για να ασχοληθώ με την περίπτωση Ερντογάν». του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου http://www.pronews.gr/portal 13/05/2016

Και στις 17 Αυγούστου 2016 να φέρεσαι διατεθειμένος να εμπιστευθείς σε ένα ¨τρελό ως άνω¨ αντιπυραυλικά συστήματα S-400.

¨Η επανασύνδεση Ρωσίας-Τουρκίας ενδέχεται να έχει πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις σ΄ ότι μας αφορά αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα μ΄ αυτές η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών ήταν από τα κυρίαρχα ζητήματα της συνάντησης Πούτιν-Ερντογάν και ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η προμήθεια ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400!

Η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία στην αμυντική βιομηχανία ήταν ένα από τα κύρια σημεία της ημερήσιας διάταξης στη συνάντηση της Αγίας Πετρούπολης,γράφουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.¨ http://www.militaire.gr/Π. Καρβουνόπουλος 17/08/2016 | 13:04

Και φυσικά δεν μπορείς να αφήνεις υπονοούμενα για ορθόδοξο τόξο με την συμμετοχή της Τουρκίας , την στιγμή που σαν Πούτιν έβλεπες τους φανατικούς ισλαμιστές του Ερντογάν να βεβηλώνουν κατάφωρα την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στο φετινό ραμαζάνι τους και εσύ να μην μιλάς γιατί όπως φαίνεται στο παρασκήνιο και μάλιστα τις ημέρες που επισκεπτόσουν το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ξεκινούσε μυστικά το προξενιό τουρκίας- ρωσίας και δεν ήθελες να το χαλάσεις.

¨Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται άρθρο της σερβικής εφημερίδας «Informer» καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι μια νέα συμμαχία έρχεται με τη Σερβία, την Ελλάδα, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Στη νέα συμμαχία θα συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία και αυτό το «Ορθόδοξο-τουρκικό Σύμφωνο θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ».

Το άρθρο σημειώνει ότι ένα τέτοιο σχέδιο συζητήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.¨ The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

http://www.echedoros-a.gr Αύγουστος 17, 2016.

Με την αρθρογραφία μας στις 13 Ιανουαρίου του 2016 ( επί τη συμπληρώσει ενός χρόνου από την Αγιοκατάξη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ)

¨2016 – Μεγάλες ανατροπές μέσα στην Ρωσία;¨

ΚΑΙ στις 3 Ιουλίου 2016

¨Δεν θα είναι ο Πούτιν αυτός που θα σαρώσει την Τουρκία;¨

Δώσαμε σε πνευματικό και γεωπολιτικό επίπεδο κάτι ελάχιστο από αυτό που μας βρήκε γιατί τα μεγάλα και τα δραματικά έπονται.

Σαν να πήρε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι και χαλάρωσε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης για να τρέξουν τα γεγονότα πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.

Πως θα αντέξει η ανθρωπότητα αυτό το ταξίδι προς την καρδιά του σκότους;

Για την γυμνή από την λαίλαπα των μνηνονίων Πατρίδα μας

¨Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ¨

Και ενώ είμαστε στο χείλος ενός ιστορικού ρήγματος ο Έλληνας δεν φαίνεται να είναι ο ηττημένος της ζωής γιατί από όπου και να δούμε τον χάρτη της Ελλάδος είναι γεμάτος ΑΓΙΟΥΣ που την περιφρουρούν ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τα δυο παλληκάρια της Χριστιανοσύνης και τόσοι άλλοι.

Πάντα η ΕΛΛΑΔΑ ήταν ο ΛΑΟΣ ο ΜΙΚΡΟΣ και ο ΜΕΓΑΣ.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...