Αρχείο

EKTAKTO: Με τo δάχτυλο στη σκανδάλη: Νέες συλλήψεις Ουκρανών στην Κριμαία - Το Κίεβο τους παρείχε κάλυψη με άρματα μάχης και πυροβολικό - Πώς θα ανατίναζαν την Κριμαία (βίντεο-εικόνες)


Δραματικές εξελίξεις σημειώνονται στα ρωσοουκρανικά με την Μόσχα να γνωστοποιεί νέες πληροφορίες σχετικά με την δράση ομάδων Ουκρανών ειδικών δυνάμεων εντός της Κριμαίας. Οι νέες πληροφορίες και οι λεπτομέρειες είναι συγκλονιστικές και πραγματικά η Ρωσία δεν μπορεί να κάνει πίσω και να αποδεχτεί μια τέτοια πρόκληση.

Οι Ουκρανοί σχεδίαζαν να ανατινάξουν τα πάντα: εργοστάσιο Τitan, γεννήτριες, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού και παροχής νερού, αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, τοποθεσίες στρατιωτικών μονάδων, α/α συστήματα.

Συνολικά 10 Ουκρανοί βρίσκονται υπό κράτηση και κατηγορούνται για οργάνωση και εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων μέσα στην Κριμαία σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου δικαιοσύνης.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το εξής:

Παρά την αποτυχία της πρώτης ομάδας των Ουκρανών, ακολούθησε και δεύτερη προσπάθεια κάτι που δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα. Το δεύτερο συμβάν έγινε το βράδυ στις 8 Αυγούστου όπου δόθηκε νέα μάχη με τις δύο ομάδες των Ουκρανών που προσπαθούσαν να μπουν στην Κριμαία. Οι Ουκρανοί είχαν μάλιστα την κάλυψη από άρματα μάχης και πυροβολικό από το έδαφος της Ουκρανίας!

Την αποστολή θα έφερναν εις πέρα τρεις ομάδες, μία των τεσσάρων ανδρών και δύο από πέντε άνδρες.

Το οπλοστάσιο που έφεραν και μπορείτε να δείτε παρακάτω σε φωτογραφίες και βίντεο είναι αποκαλυπτικό:

40 κιλά εκρηκτικά, φωτοβολίδες, χειροβομβίδες, νάρκες κατά προσωπικού, μαγνητικές νάρκες, αυτόματα όπλα, πέντε σακούλες με "ρωσικές" στολές, πιστόλια.

"H πρώτη oμάδα των Ουκρανών θα επέστρεφαν μέσα από λίμνες και έλη στην Ουκρανία".

Στο μεταξύ υπάρχει και νέα σύλληψη Ουκρανού στην Κριμαία. Ο Ουκρανός έφερε την κωδική ονομασία "Józef" αλλά το πραγματικό του όνομα είναι Ridwan Sulemanov. Η αποστολή του ήταν να ανατινάξει με βόμβες το αεροδρόμιο της Συμφερούπολης και να συλλέξει πληροφορίες για τις κινήσεις των Ρωσικών στρατιωτικών μονάδων.

Νωρίτερα η αστυνομία της Συμφερούπολης συνέλαβε ακόμη τρία άτομα  τον Evgeny Panov όπως έχουμε ήδη αναφέρει και τον Andrew Zahteya και τον Yevgeny Panova .

Ο Sulemanov αποκάλυψε ότι στρατολογήθηκε και αυτός όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί Evgeny Panov και Andrei Zahtey αποκάλυψαν τα σχέδια του πρώτου πλήγματος:

"Στις 12 το βράδυ έπρεπε να πάμε στο χωριό Rice και να μαζέψουμε μια ομάδα με συγκεκριμένο φορτίο. Μετά έπρεπε να μετακινηθούμε στο χωριό Suvorovo κοντά στο νεκροταφείο όπου είχε προκαθοριστεί ο τόπος συνάντησης. Μαζί μου έπρεπε να πάρω τέσσερα άτομα με το φορτίο τους όπως και ήρθαν".

"Στο χωριό Suvorovo συγκεντρώθηκαν τα επιχειρησιακά στελέχη. Όλα έγιναν το βράδυ έξι Αυγούστου προς 7.

"Την επόμενη νύχτα, η δεύτερη και τρίτη ομάδα προσπάθησαν να περάσουν από το φυλάκιο (αναφέρεται η ονομασία) αλλά δόθηκε μάχη και σκοτώθηκε ο ένας Ρώσος".

"Εγώ απλά εκτέλεσα τις εντολές της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας" παραδέχτηκε ο Zahtey.

"Ήμασταν μεταμφιεσμένοι ως τουρίστες και ως μετανάστες εργάτες".

Το δεύτερο και τρίτο κύμα επιθέσεων σύμφωνα με την FSB στόχευε να καλύψει την υποχώρηση της πρώτης ομάδας. Αποχωρώντας οι Ουκρανοί τοποθέτησαν δύο νάρκες!

Ο Sulemanov με την κωδική ονομασία "Jozef" είχε την αποστολή να πάει στην Συμφερούπολη και να ανατινάξει τον σταθμό λεωφορείου της πόλης με εκρηκτικά, μετά σειρά είχε το αεροδρόμιο και έπειτα η Σεβαστούπολη και η γέφυρα Kerch. Τα κριτήρια της επιλογής των στόχων ήταν η συγκέντρωση του κόσμου, δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, ευκολία στόχων, προσβασιμότητα".

"Έφτασα στις 29 Ιουλίου στην Συμφερούπολη και επισκέφτηκα τον κεντρικό σταθμό λεωφορείου και το αεροδρόμιο. Εντόπισα τέσσερα μέρη για τοποθέτηση εκρηκτικών. Στις 30 Ιουλίου πήγα στο αεροδρόμιο της Συμφερούπολης όπου και συνάντησα τον Pavel Nikolayevich" είπε ο Sulemanov.

Οργανωτής ήταν ένας υπάλληλος της GUR, από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ο Volodymyr Serdyuk ο οποίος ανήκε στο 37ο Τάγμα της 56ης Ταξιαρχίας, Ήταν υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζουμε την πρώτη ομολογία στο άρθρο μας EKTAKTO: Ομολόγησε την ενοχή του ο Ουκρανός στρατιωτικός και αιχμάλωτος της FSB: «Έδρασα με εντολή του Ποροσένκο, θα ανατινάζαμε την Κριμαία» (βίντεο, εικόνες)

Screenshot_8Screenshot_1

 

https://www.youtube.com/embed/cDlrr8mvPJw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές