Υγεία

ΧΟΙΡΙΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ! Μάθε πότε και γιατί μια χοιρινή μπορεί να σε σκοτώσει

Διάβαζα χθες ένα άρθρο για τις θρησκείες των άλλων λαών και μου φάνηκε περίεργο το γεγονός ότι πολλές από αυτές δεν επιτρέπουν στους πιστούς τους να τρώνε χοιρικό μιας και θεωρούν τα γουρούνια βρώμικα ζώα.

Μήπως, όμως, όλο αυτό έχει μια βάση και πρέπει να σκεφτούμε και εμείς αν είναι καλό ή όχι για την υγεία μας να τρώμε χοιρινό;

Στη φύση τα γουρούνια θεωρούνται “οδοκαθαριστές” καθώς τρώνε τα πάντα, ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά τους. Τρώνε κόπρανα, χαλασμένα τρόφιμα, νεκρά ζώα, ακόμα και τον εγκέφαλο ενός όμοιού τους. Το πεπτικό τους σύστημα είναι εντυπωσιακό αλλά δεν μπορεί να φιλτράρει όλες τις τοξικές αηδίες που μπορεί να τρώνε.

Η πέψη της τροφής που τρώει ένα γουρούνι γίνεται σε μόλις 4 ώρες και έτσι οτιδήποτε τοξικό πηγαίνει και αποθηκεύεται στο λίπος του το οποίο τρώμε εσύ και εγώ κάθε φορά που απολαμβάνουμε το χοιρινό μας σε κάποια ταβέρνα ή και στο σπίτι μας.

Σε έρευνες που έχουν γίνει και σε μελέτες έχει αποδειχτεί πως τα γουρούνια είναι γεμάτα επικίνδυνα για τη δική μας υγεία βακτήρια. Μπορεί να μην είναι όλα αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ώρα που θα πέσεις στο άρρωστο και επικίνδυνο χοιρινό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αν θέλεις να φας χοιρινό θα πρέπει να προσέξεις τα εξής:

Όταν το μαγειρεύεις χρησιμοποίησε θερμόμετρο για κρέας για να σιγουρευτείς ότι φτάνει στη σωστή εσωτερική θερμοκρασία που πρέπει να έχει η οποία θα σκοτώσει τα πιθανά επικίνδυνα βακτήρια. Aυτή η θερμοκρασία είναι μεταξύ 62 και 70 βαθμών Κελσίου.

Φύλαγε το ωμό χοιρινό και τους χυμούς του μακριά από άλλα τρόφιμα ειδικά από εκείνα που τρώγονται ωμά, όπως είναι οι σαλάτες.

Πλένε τα χέρια σου κάθε φορά που πιάνεις ωμό χοιρινό (το ίδιο φυσικά ισχύει και για οποιοδήποτε κρέας).

Επέλεγε χοιρινό που ξέρεις ότι έχει μεγαλώσει και ανατραφεί χωρίς φάρμακα. Αυτό σημαίνει πως για εμάς που μένουμε σε μεγαλούπολη η μόνη μας επιλογή είναι το βιολογικό που θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι πιο υγιεινό από όλα τα άλλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

medicalland.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ