Κοινωνία

Φωτογραφίες: Η Κίνα εγκαινιάζει τη μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο - Aντεξε σε όλα τα τεστ ασφαλείας

Αν κάποιος είναι υψοφοβικός, καλό θα είναι να μην επιχειρήσει να τη διαβεί. Για όλους τους υπόλοιπους, θα είναι μία εμπειρία ζωής. Η Κίνα εγκαινιάζει το Σάββατο (20/8) τη μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο. Μετά από μεγάλες προσπάθειες, η γέφυρα είναι έτοιμη να «υποδεχθεί» το κοινό της και να προσφέρει μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, με ασφάλεια.

Το ζητούμενο για το εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα, ήταν ευθύς εξ αρχής η ασφάλεια. Οι Κινέζοι, προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι το γυάλινο υπερκατασκεύασμα είναι απολύτως ασφαλές, χρησιμοποίησαν κάθε ορθόδοξη και... ανορθόδοξη μέθοδο, ώστε να τσεκάρουν την αντοχή του. Χτύπησαν το γυαλί με βαριοπούλα, τοποθέτησαν αυτοκίνητο πάνω στη γέφυρα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τη... διαλύσουν, αλλά εκείνη παρέμεινε αγέρωχη στη θέση της και το Σάββατο περιμένει τους πρώτους επισκέπτες της.

Στην «πρεμιέρα» είναι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι απ' όλα τα μεγάλα δίκτυα του κόσμου, καθώς η προβολή της σε παγκόσμιο επίπεδο θα προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες το επόμενο διάστημα. Υπάρχει ωστόσο ένα όριο ασφαλείας, το οποίο είναι 8.000 επισκέπτες κάθε μέρα. Με άλλα λόγια, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στην Κίνα για να περπατήσει πάνω σε αυτό το θαύμα της σύγχρονης κατασκευαστικής τεχνολογίας, θα πρέπει να μπει στη... λίστα αναμονής!

bridge1

bridge2

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ