Πολιτική

Τι πρέπει να κάνει ο Κυριάκος αν εκλέγει, που δε θα το κάνει και θα πάει άπατος

Του Στρατή Μαζίδη

Η Ελλάδα μοιάζει με ένα δωμάτιο-αχούρι. Ακατάστατη, χρήσιμα και άχρηστα πράγματα ανακατεμένα κ.ο.κ. Μια καλή νοικοκυρά όταν μπαίνει να βάλει τάξη σε ένα ατακτοποίητο σπίτι, μπορεί ωστόσο μέσα στο πρώτο χρονικό διάστημα της δουλειάς της να δώσει δείγμα και να κάνει τη διαφορά.

Από τη στιγμή κατά την οποία πλησιάζει η στιγμή όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να κυβερνήσει, θα πρέπει να κινηθεί ως μια νοικοκυρά. Να δράσει αστραπιαία μέσα από ένα ραγδαίο σε ταχύτητα πρόγραμμα που θα βάλει σε τάξη το κράτος.

Τι σημαίνει αυτό;

Να περιορίσει το κράτος, να τρέξει τα πειθαρχικά στο δημόσιο απαλλάσσοντας το λαό από την πληρωμή επίορκων, να τερματίσει τις σκανδαλώδεις πρόωρες συντάξεις των 45ρηδων και 50ρηδων (δεν μπορούμε να τους πληρώνουμε άλλο) και να απαγορεύσει την ιδιώτευση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς επίσης την απασχόληση των πρόωρα συνταξιοδοτηθέντων. Περιορίζοντας το έλλειμμα ή δημιουργώντας πλεόνασμα κόβοντας δαπάνες α λα Κύπρος ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να καταργηθεί πχ ο ληστρικός ΕΝΦΙΑ και να τερματιστεί η υπερφορολόγηση.

Ένα απλό παράδειγμα. Μόνο η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στο ταμείο των ΔΕΗτζήδων που αριθμεί καθ'έτος μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα ισοδυναμούσε με μια έκπτωση πχ στον ΕΝΦΙΑ περίπου 30%.

Με άλλα λόγια ο Μητσοτάκης θα πρέπει να ακολουθήσει μια πολιτική φιλική σε όσους παράγουν, εργάζονται και κράτησαν αυτοί στην πλάτη τους τα βάρη 7 ετών σε μνημόνιο.

Θα μου πείτε, μα μπορεί;

Όχι, δεν μπορεί. Για πολλούς λόγους.

Πρώτον ας θυμηθούμε πως ο "τεχνοκράτης" Μητσοτάκης όταν πήγε ως υπουργός να περιορίσει το Δημόσιο αντί να διώξει υπερπλεονάζοντες σε πρωτόκολλα, κατήργησε τη Δημοτική Αστυνομία που ήταν σημαντική πηγή εσόδων για του ΟΤΑ. Συνεπώς τα δείγματα γραφής του δεν ήταν τα καλύτερα.

Δεύτερον δε θα κυβερνήσει μόνος του. Λογικά θα εξαρτάται από ένα ή δύο κόμματα. Αν το ένα λέγεται ΠΑΣΟΚ, μάλλον δεν θα μπορέσει να κάνει το παραμικρό μιας και το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα αναζητά τρόπους να αναστηθεί.

Τρίτον (σε συνάρτηση με το δεύτερο) δεν τον βοηθά το κόμμα του. Θυμηθείτε τι έγινε όταν ο ΕΝΦΙΑ αντικατέστησε το χαράτσι. Οι βουλευτές της επαρχίας της ΝΔ για να σώσουν την εκλογική τους πελατεία και τα χωράφια από το φόρο, ο Σαμαράς έβαλε συμπληρωματικό φόρο στα συνήθη υποζύγια της μεσαίας τάξης στα αστικά κέντρα με αποτέλεσμα να φάει την κλωτσιά του και να πάει σπίτι του. Ποιοι λοιπόν βουλευτές της ΝΔ θα στηρίξουν ένα ταχύτατο πρόγραμμα πραγματικών μεταρρυθμίσεων; Ελάχιστοι. Επίσης ενώ θεωρητικά η ΝΔ είναι κυβερνητικό κόμμα σε αναμονή, στελέχη της όπως η Αννα-Μισέλ και η Ζέτα αντί να σκοτώνονται στη δουλειά, ποζάρουν για φωτογραφία στις παραλίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να ισορροπήσει πάνω σε πολλές βάρκες (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, βουλευτές του, κάτι από μεταρρυθμίσεις, μη θίξουμε την κομματική πελατεία) και επειδή έχει μόνο δύο πόδια, μάλλον θα καταλήξει σε σπαγγάτο στον αέρα. Συνεπώς θα πάει άπατος. Εκτός κι αν τον περιμένει κανένας πεινασμένος κροκόδειλος με το στόμα ανοικτό.
freepen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...