Αρχείο

Τα συριακά πλέον μαχητικά αεροσκάφη Su-24M2 «ξερνάνε φωτιά» στους πανικόβλητους ισλαμιστές στο Χαλέπι (ΒΙΝΤΕΟ)


Συριακά αεροσκάφη Su-24M2 τα οποία παρελήφθησαν πρόσφατα από την Μόσχα αποτελούν το «κρυφό χαρτί» της Δαμασκού στον πόλεμο με τους τζιχαντιστές.

Ο Σύρος υποπτέραρχος  Χασάν Χασάν δήλωσε στην ρωσική εφημερίδα "Izvestia" για την καταλυτική χρήση τους στη μάχη του Χαλεπίου .

Οι πληροφορίες σχετικά με το γεγονός ότι η Ρωσία παρέδωσε στην συριακή πολεμική αεροπορία  βομβαρδιστικά ρωσικής κατασκευής Su-24M2, εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης στα τέλη Ιουλίου.

"Αυτά τα αεροσκάφη  χρησιμοποιούνται στα νότια και νοτιο-δυτικά προάστια της πόλης του Χαλεπίου , όπου υπάρχουν οι κύριες συγκεντρώσεις των τρομοκρατών καθώς είναι έντονη η παρουσία  στρατοπέδων , θέσεων διοίκησης και  ενόπλων  συνοδειών , συμπεριλαμβανομένων των θωρακισμένων οχημάτων.», δήλωσε ο Σύρος ανώτατος αξιωματικός .

1388221558

Σύμφωνα με τον ίδιο, κύρια αποστολή της συριακής αεροπορίας είναι η ολοσχερής καταστροφή των φαλάγγων  ανεφοδιασμού  των ένοπλων ομάδων καθώς  και οι προμήθειες όπλων.

«Αν μιλάμε για τη γεωγραφία της χρήσεως των αεροσκαφών Su-24M2, εκτός από Χαλέπι, αυτά διενεργούν αποστολές σε στόχους στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα, όπου ευρίσκονται ισλαμιστές  τρομοκράτες αλλά το Χαλέπι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα», δήλωσε ο Σύρος πτέραρχος.

Ο Χασάν τόνισε  επίσης ότι τα ρωσικής κατασκευής βομβαρδιστικά έχουν μια καλή φήμη ως "τρομερό εναέριο  όπλο".

Περιγράφοντας ο ίδιος  στην εφημερίδα "Izvestia",  τις επιχειρήσεις των αεροσκαφών  Su-24M2 , τόνισε ότι αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της μάχης την 6-7 Αυγούστου, όπου ακραίες ισλαμικές ένοπλες ομάδες προσπάθησαν να διασπάσουν τον αποκλεισμό, χρησιμοποιώντας βομβιστές αυτοκτονίας, πυροβολικό και άρματα μάχης .

Η δυνατότητα της Δαμασκού να βομβαρδίζει με αεροσκάφη αυτού του τύπου αναβαθμίζει πλήρως της γεωστρατηγική θέση του Άσαντ  μέσα στην Συρία και σε σχέση με τους Κούρδους οι οποίοι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν το δικό τους ανεξάρτητο κράτος.

Αυτό είναι το σημείο πάνω στο οποίο συμφώνησαν και οι Τούρκοι οι οποίοι δεν θέλουν την ύπαρξη ενός μελλοντικού κουρδικού  κράτους.

https://www.youtube.com/embed/9ejio7qBdig

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ