Κόσμος

Τα «συλλυπητήρια» των ΗΠΑ για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999 και η στάση του Βελιγραδίου

Τα θέμα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στην Σερβία ανακινήθηκε και πάλι  από την Ουάσιγκτον, με σκοπό να εξομαλυνθούν κατά κάποιο τρόπο οι σχέσεις  των ΗΠΑ με τον σερβικό λαό.

Ο λόγος έχει να κάνει με την «στροφή» του Βελιγραδίου προς την Μόσχα και τον Πούτιν μετά την αδιάλλακτη  στάση   Γερμανίας-ΕΕ και ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο,  και την απαίτηση περί «νομικής» παράδοσης του στους Αλβανούς η οποία θα αναγράφεται στο σερβικό σύναταγμα.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, χθες.  εξέφρασε τα συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους σε βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα .

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σερβία σίγουρα δεν συμφωνούν σε όλα τα θέματα, υπάρχουν πολλά σημάδια και πληγές που υπάρχουν από τη δεκαετία του '90, αλλά ελπίζω ότι θα λάβουμε μέτρα, ενώ  θα γίνουν και άλλα από  νέες γενιές για  ολόκληρη την περιοχή με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο Μπάιντεν.

2eca750e6813b5f303252d376263b5d1105abd82

Τόνισε επίσης ότι όλες οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να λάβουν  μέτρα για την αντιμετώπιση θεμάτων  που είχαν λανθασμένα διεξαχθεί στο παρελθόν.

Η ουσία όμως είναι ότι η στρατιωτική σερβο-ρωσική  άσκηση «Σλαβική Αδελφότητα 2016» που πρώτοι είχαμε αναφέρει από το pentapostagma.gr, και η οποία θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο, καθώς  και η επίσημη επίσκεψη τον Σεπτέμβριο του  πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχουν θορυβήσει έντονα την Ουάσιγκτον.

Η Σερβία και η πολιτική ελίτ της χώρας σε αγαστή συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις και την εκκλησία προσβλέπει στην ρωσική βοήθεια λόγω ιστορικών σχέσεων και όχι μόνο.

Οι Σέρβοι πολιτικοί διαπίστωσαν κατά τις επαφές τους με τους Ευρωπαίους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ,  ότι  πρόκειται για δύο  «συμμαχίες» που ευρίσκονται στην «δύση τους» και δεν έχουν τίποτα  να τους προσφέρουν.

Επίσης το ζήτημα του Κοσυφοπεδίου,  η άνοδος του αλβανικού εθνισμού μαζί με τις απειλές από την Κροατία, η οποία σημειωτέων ενισχύεται με νατοϊκά πυραυλικά συστήματα, συνιστούν άμεσες και λίαν επικίνδυνες απειλές για την χώρα .

Για αυτό και απαιτείται η άκρως  αποτελεσματική «αναχαίτιση τους» με τις κατάλληλες συμμαχίες και στρατιωτική βοήθεια.  Για αυτό και η Ρωσία τέθηκε και πάλι σε ημερήσια διάταξη από το Βελιγράδι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές