Κοινωνία

Τί εξετάζει η Αστυνομία για τους πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Μεξικού- Ο δράστης είχε πυροβόλο που είχε σιγαστήρα

Με πυροβόλο όπλο έγινε η επίθεση με στόχο το κτίριο που στεγάζει την πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας και εκτιμούν ότι ο δράστης «γάζωσε» την πολυκατοικία της πλατείας Φιλικής Εταιρίας με σιγαστήρα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. Και αυτό γιατί κανείς στην περιοχή δεν άκουσε κρότους.

Υπάλληλος χρηματιστηριακής εταιρίας που στεγάζεται στον 4ο όροφο κτιρίου στον αριθμό 14 ενημέρωσε χθες το μεσημέρι την Αστυνομία ότι υπάρχει μία τρύπα ανάμεσα στο τζάμι και το εσωτερικό τοιχίο στα γραφεία της εταιρίας που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την πρεσβεία. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν οπή από σφαίρα, κάτω από τη σημαία του Μεξικό στον 5ο όροφο.

Άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερεύνησαν το χώρο και περισυνέλεξαν αξιοποιήσιμο υλικό που εστάλη για εργαστηριακές εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και μία δεύτερη οπή στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας, ενώ μέχρι χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων τρυπών στους τοίχους και τα τζάμια.

Για τις έρευνες ενημερώθηκαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, αν και επίσημα την έρευνα την έχει ακόμα η Κρατική Ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ