Αρχείο

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Ο ΤΣΑΡΟΣ! Ο Β.Πούτιν απέστειλε τελεσίγραφο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη

Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν απέστειλε αιφνιδιαστικά τελεσίγραφο με  μια επείγουσα προειδοποίηση προς την Αμερική, τονίζοντας ότι  αν οι  ΗΠΑ εξακολουθήσουν  να επιδιώκουν  ένα επιθετικό πρόγραμμα κατασκευής και τοποθέτησης πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, τότε η Ρωσία δεν θα έχει  καμία επιλογή παρά από το να «εξουδετερώσει» πλήρως ,  αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Μόσχας ανέφεραν στο Πούτιν ολόκληρο το πρόγραμμα κατασκευής και τοποθέτησης πυρηνικών όπλων  στην Ευρώπη , συμπεριλαμβανομένης και της Πολωνίας,  κάτι που δεν πρόκειται  με τίποτα να δεχθεί η ρωσική πλευρά.

Καθώς η Αμερική συνεχίζει την αναβάθμιση των πυρηνικών της δυνατοτήτων στο τομέα των οπλικών συστημάτων , ο Πούτιν απείλησε στην ουσία  τους δυτικούς  ηγέτες στο φετινό Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη,  ότι  μια πυρηνική αναμέτρηση αναπόφευκτα θα επακολουθήσει την πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης,  και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο αυτόν πάση θυσία.

«Ξέρουμε  χρόνο με το χρόνο, τι ΑΚΡΙΒΩΣ  θα συμβεί, και τα γνωρίζουμε όλα », είπε ο Τσάρος.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι το σκεπτικό των ΗΠΑ στο παρελθόν στην ανάπτυξη του συστήματος πυρηνικών όπλων κατευθύνονταν από την αποκαλούμενη  «ιρανική απειλή».

Αλλά τώρα η απειλή αυτή έχει μειωθεί δραστικά,  δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έδρασαν καθοριστικά  στην επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν. ΄Έτσι δεν συντρέχει λόγος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων νέας γενιάς στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

175cc6b25880595e0da923ac89679d91

Ο ίδιος  τόνισε επίσης το γεγονός ότι αν και το σύστημα  άμυνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη,  αναφέρεται ως ένα απλό «σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», στην ουσία πρόκειται για ένα επιθετικό σύστημα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.

«Λένε (ΗΠΑ) ότι [τα συστήματα αντιπυραυλικής] αποτελούν μέρος της αμυντικής ικανότητας τους, αλλά αυτό  είναι προσβλητικό να το υποστηρίζουν, διότι  τα συστήματα αυτά αποσκοπούν στην  επιθετική δράση εναντίον της Ρωσίας.  Δεν είναι αλήθεια ... ότι η  στρατηγική  βαλλιστική πυραυλική άμυνα είναι μέρος της  επιθετικής στρατηγικής ικανότητας των ΗΠΑ, [και] λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα επιθετικό σύστημα πυραύλων» ;  δηλώνει ο πάντα πολύ καλά ενημερωμένος Ρώσος Πρόεδρος  .

Αυτό το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας έχει ξεκινήσει να τοποθετείται  σε όλη την Ευρώπη, και παρά τις αμερικανικές υποσχέσεις στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ δεν θα   υλοποιούνταν περαιτέρω προς την Ανατολή, «το σύστημα αυτό  έχει ήδη τοποθετηθεί  σε πολλές από τις γειτονικές με την Ρωσία χώρες, και πιο πρόσφατα στη Ρουμανία.

 Η Ρωσία θεωρεί αυτό ως μια άμεση επίθεση για την ασφάλεια της .

«Πώς μπορούμε να ξέρουμε τι είναι μέσα σε αυτούς τους  εκτοξευτές; Το μόνο που χρειάζεται να  επαναπρογραμματίσουν  [το σύστημα], το οποίο είναι ένα απολύτως δυσδιάκριτο έργο»,  τόνισε ο  Πούτιν .

Ο Τσάρος εξήγησε ότι οι  ικανότητες του συστήματος πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ θα  καταστούσε τις  πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας άχρηστες προκαλώντας μια μεγάλη  αναστάτωση σε ό, τι  αναφέρεται ως  «παγκόσμια στρατηγική ισορροπία» .

Χωρίς αυτή την ισορροπία δυνάμεων, οι  ΗΠΑ θα ήταν  ελεύθερες να επιβάλουν τις πολιτικές τους σε όλο τον κόσμο χωρίς καμία απτή απειλή από τη Ρωσία. Ως εκ τούτου, αυτή η «στρατηγική ισορροπία», σύμφωνα με τον Πούτιν, είναι αυτό που έχει συγκκρατήσει τον κόσμο ασφαλή από πολέμους μεγάλης κλίμακας και στρατιωτικές συγκρούσεις.

«Σήμερα η Ρωσία έχει φτάσει σε σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα αυτό. Έχουμε εκσυγχρονισμένα πυραυλικά  συστήματα  και αναπτύσσουμε  με επιτυχία τις νέες γενιές πυραύλων . Για να μην αναφέρουμε τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας ... Εμείς πρέπει να παρέχουμε  ασφάλεια όχι μόνο  στον εαυτό μας. Είναι σημαντικό να παρέχουμε  στρατηγική ισορροπία στον κόσμο, στο οποίο εγγυόμαστε την ειρήνη σε όλον τον πλανήτη.

Εμείς από την ιστοσελίδα θα υπενθυμίσουμε την ρήση ενός άλλου επιστήμονα του  Άλμπερτ Αϊνστάιν,  η συμβολή του οποίου στον τομέα αυτό ήταν λίαν αιματηρή για την ανθρωπότητα:

«Δεν ξέρω με τι όπλα ακριβώς θα πολεμήσουν στον  Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ο  Δ’  Παγκόσμιος  πόλεμος θα διεξαχθεί με ξύλα και με πέτρες».

https://youtu.be/8lw7oKhIu60

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ