Εθνικά θέματα

Στην ουρά 400 ακόμα μετανάστες για να έρθουν στην Κύπρο

Αυξημένα είναι τα μέτρα στην περιοχή του Πύργου για το ενδεχόμενο έλευσης και άλλων παράτυπων μεταναστών δήλωσε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι 400 παράτυποι μετανάστες περιμένουν στα τουρκικά παράλια για να έρθουν στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι ο Πύργος απέχει μόλις 40 ναυτικά μίλια από τη Μερσίνα της Τουρκίας.

Μετά από τις δύο αφίξεις παράτυπων μεταναστών στις ακτές του ακριτικού Πύργου την τελευταία εβδομάδα και τις εκκλήσεις της κοινοτικής Αρχής για ενίσχυση του λιμενικού σώματος, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας,  Κώστας Μιχαηλίδης, θα έχει στις 10.00 συνάντηση στο Λιμενικό Καταφύγιο με αρμόδιους της Λιμενικής Αστυνομίας.

Ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς συμμερίστηκαν τις ανησυχίες, που διατύπωσε, άκουσαν τις εκκλήσεις, που απηύθυνε και αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Εξέφρασε, ωστόσο, δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι «τρέχουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι πριν τρία χρόνια είχε εκπονηθεί σε συνεργασία με τη Λιμενική Αστυνομία σχέδιο, το οποίο υποβλήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο, αλλά απορρίφθηκε από την κυβέρνηση για οικονομικούς, κυρίως, λόγους.

Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, με τον οποίο συμφώνησαν να συναντηθούν μετά τις θερινές του διακοπές και να συζητήσουν τα προβλήματα του Πύργου, που αφορούν το Υπουργείο του.

Στο μεταξύ μετά τις πιέσεις, που ασκήθηκαν, οδηγίες για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στην περιοχή του Πύργου, περιλαμβανομένης και της παρουσίας σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας, με σκοπό τη σύλληψη των παράνομων διακινητών αλλά και την προστασία των ίδιων των μεταναστών, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Χθες 15 παράτυποι Σύροι μετανάστες, 14 άνδρες και μία γυναίκα, αποβιβάστηκαν με ταχύπλοο από τα παράλια της Τουρκίας στην περιοχή της Μανσούρας, ανάμεσα στο θύλακα των Κοκκίνων και τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου, εξάλλου, η Αστυνομία εντόπισε εννέα παράτυπους μετανάστες στην τοποθεσία Ακτή, έδαφος του χωριού Πηγαίνια, του Κάτω Πύργου Τυλληρίας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...