Αρχείο

Στα ύψη η Γαλανόλευκη: Χρυσή Ολυμπιονίκης η Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ

Για λίγο της... κόπηκε η ανάσα. Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει επιλέξει εδώ και ένα χρόνο να μην κοιτάζει τις προσπάθειες των αντιπάλων της. Το στάδιο χειροκρότησε στην προσπάθεια της Αμερικανίδας Μόρις και η 26χρονη Ελληνίδα “πάγωσε”. Ευτυχώς που μπήκε στο στάδιο ο σύζυγός της και προπονητής της, Μιτς Κρίερ και κατάλαβε ότι είναι χρυσή Ολυμπιονίκης!
“Ο άντρας μου πήδηξε στο στάδιο, δεν κοίταζα, χειροκρότησαν και νόμιζα ότι το πέρασε η Μόρις!” είπε στην ΕΡΤ και πρόσθεσε γελώντας: “Ξέρω, ΟΚ, ΟΚ, είμαι χρυσή Ολυμπιονίκης, αλλά ήθελα το 4,90μ. Το ήθελα. Είχα καλά άλματα. Στο 90 πήδηξα με άλλο κοντάρι”.

Στην ερώτηση πώς ζούσε τον αγώνα, απάντησε: “Ελεγα σε όλες τις προσπάθειες, “αυτή είναι η τελευταία σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, ενώ για το γεγονός ότι δεν κοιτάζει τις αντίπαλές της είπε: “Το κάνω όλο το χρόνο. Με επηρεάζει να τις κοιτάζω και φέτος αποφάσισα να μην το κάνω. Ομως, όλοι πανηγύριζαν και δεν ήξερα τι έχει γίνει, ήταν το χειρότερο που μπορούσε να μου συμβεί”.

Μικρότερη είχε συμβεί και κάτι χειρότερο: “Κάνω επί κοντώ από τα δέκα μου. Επειτα από τις πρώτες επιτυχίες είχα προβλήματα και τώρα έγινε αυτό που ονειρευόμουν. Το είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό. Οταν ήμουν μικρή έλεγα να προσέχω πως περνάω τον δρόμο, φοβόμουν μήπως με χτυπήσει αυτοκίνητο και μετά δεν θα μπορούσα να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ”.

Γελαγε ασταμάτητα κι έλεγε ό,τι της ερχόταν πρώτο στο μυαλό. Ηταν σ' ένα φανταστικό παραλήρημα: “Επί δύο εβδομάδες δεν μπορούσα να κάνω προπόνηση και με βοήθησαν εδώ οι φυσικοθεραπευτές. Σήμερα ήμουν καλά. Α! Είμαι και με αντιβιοτικά αυτή τη στιγμή και δεν το πιστεύω ακόμη αυτό που έχει συμβεί!”

Κλείνοντας ήταν πολύ γλυκιά: “Ευχαριστώ όσους μου στάθηκαν και όσους μου στέλνουν μηνύματα και συγγνώμη που σας ξενύχτησα!”KATERINAKI3_542_355 2016-08-20T021501Z_1777047667_RIOEC8K068ZQN_RTRMADP_3_OLYMPICS-RIO-ATHLETICS-W-POLEVAULT 590_c8286cfa1aad71ca7f5fbb867fa2305b 2016 Rio Olympics - Athletics - Final - Women's Pole Vault Final - Olympic Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 19/08/2016. Ekaterini Stefanidi (GRE) of Greece celebrates winning the gold medal. REUTERS/Dylan Martinez FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...