Κοινωνία

Ρόδος: Της απαγόρευσαν να γίνει νονά σε βάπτιση - Θέμα συζήτησης οι εξηγήσεις της μητρόπολης!

Μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα, η βάπτιση αναβλήθηκε. Οι γονείς πρέπει είτε να περιμένουν είτε να βρουν άλλο πνευματικό πατέρα για το παιδί τους...
Συνέβη και αυτό! Βάπτιση στη Ρόδο αναβλήθηκε επειδή η νονά έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και η εκκλησία δεν της επιτρέπει εξαιτίας αυτού, να γίνει πνευματική μητέρα! Εκπληκτοι οι γονείς του μωρού όταν έσπευσαν για τα διαδικαστικά, ενημερώθηκαν ότι αν θέλουν να τελέσουν το μυστήριο για την βάπτιση του παιδιού τους, θα πρέπει να αντικαταστήσουν τη μία νονά, διότι έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και όχι με θρησκευτικό και σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες που δόθηκαν από το Φανάρι στην Μητρόπολη Ρόδου, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα επιτρέπεται η τέλεση του μυστηρίου!

Θορυβημένοι οι γονείς, εξήγησαν ότι η κοπέλα, που είναι και αδελφή της μητέρας του παιδιού, έχει τελέσει πολιτικό γάμο και σκοπεύει να τελέσει μέσα στο επόμενο έτος και θρησκευτικό, όμως ούτε αυτό έδωσε λύση καθώς πλέον, απαγορεύεται ρητά από το Φανάρι οι νονοί να έχουν τελέσει πολιτικό γάμο. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι πως και οι γονείς του παιδιού, έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο εφόσον οι γονείς δεν λαμβάνουν μέρος στο μυστήριο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου η γιαγιά του παιδιού, σε επικοινωνία που είχε η ίδια με τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, της εξήγησε πως πρόκειται για αυστηρές οδηγίες από το Φανάρι που δεν μπορούν οι ιερωμένοι να παραβλέψουν, διότι διαφορετικά θα υποστούν κυρώσεις, υπερτονίζοντας την σπουδαιότητα του μυστηρίου τόσο για τους νονούς, όσο και για το παιδί.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ