Πολιτική

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση στελέχους μετά τις καταγγελίες για τη σίτιση των προσφύγων στις Σέρρες

Την παραίτησή του από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλλε ο Δημήτρης Τάπας, μετά τον σάλο που προκάλεσε η υπόθεση για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό σίτισης προσφύγων σε κέντρο φιλοξενίας του νομού.

«Σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και από αναπληρωτής Συντονιστής της. Προβαίνω σε αυτή την ενέργεια για λόγους κομματικής και προσωπικής ευθιξίας» σημειώνει στην επιστολή του κάνει λόγο για «ανήκουστες και ψευδείς διαδόσεις», ανέφερε.

Την αποκάλυψη έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία κατήγγειλε πως ο κ. Τάπας και η κόρη του ανέλαβαν το έργο σίτισης ύψους 750.000 ευρώ.

Δεκτή η παραίτηση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση του μέλους της και αναπληρωτή συντονιστή Δημήτρη Τάπα, ως ελάχιστο μέτρο για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς, τις οποίες διέπραξε συμμετέχοντας σε διαγωνισμό για τη σίτιση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο οποίο είναι συντονίστρια η κόρη του.

Ο Δημήτρης Τάπας δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό (από τον οποίο εξέπεσε, διότι δεν προσκόμισε όλα τα στοιχεία) χωρίς να ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ κι όταν τα τοπικά στελέχη του κόμματος το πληροφορήθηκαν έδειξαν έντονη ενόχληση. Του άσκησαν κριτική ότι τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος της Αριστεράς και όρισαν τη συνεδρίαση της Ν.Ε. για να εξετάσει το ζήτημα. Στη συνεδρίαση ήταν «παρών» και ο Τάπας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές