Κόσμος

Ρίο 2016: Ο Μάικλ Φελπς έφτασε τα 21 χρυσά μετάλλια

Πρόκειται αναμφίβολα για τον κορυφαίο εν ενεργεία κολυμβητή. Ο Μάικλ Φελπς, ο οποίος το 2012 στο Λονδίνο είδε τον Τσαν λε Κλος να του κλέβει το χρυσό, διψούσε για εκδίκηση και την πήρε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα πεταλούδα αλλά και λίγο αργότερα στην σκυταλοδρομία 4x200 στο ελεύθερο ανδρών.

Ανίκητος!Ο Φελπς σε ηλικία 30 ετών πρόσθεσε άλλα δύο μετάλλια στο ενεργητικό του, έφτασε τα 21 χρυσά και έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει πως στη δική του γενιά και ίσως όχι μόνο, δεν υπάρχει αντίπαλος που να μπορεί να τον κοντράρει.

Στην κούρσα των 200 μέτρων πεταλούδα, ο Φελπς τερμάτισε άνετα πρώτος με χρόνο 1:53.36 ενώ ο Ιάπωνας Μασάτο Σακάι τερμάτισε στη 2η θέση με χρόνο 1:53.40. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Ούγγρος Τάμας Κεντερέσι με χρόνο 1:53.62

Λίγο μετά το 20ο χρυσό μετάλλιό του, ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στην σκυταλοδρομία 4x200 στο ελεύθερο βοηθώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 7:00.66 αφήνοντας στη 2η θέση τη Μεγάλη Βρετανία με χρόνο 7:03.13.

Αυτή ήταν η 17η φορά στην ιστορία (και τέταρτη συνεχόμενη) που Αμερικανοί κατακτούν το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 4x200μ. ελεύθερο ανδρών. Μαζί με τον Φελπς κολύμπησαν ο Κόνορ Ντουάιερ, ο Τάουνλι Χάας και ο Ράιαν Λόχτε, στην πρώτη του εμφάνιση στους Αγώνες του Ρίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...