Πολιτική

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο δημοσίως

Tο μεσαίο του δάχτυλο ύψωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, επικεφαλής του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε ομάδα νεοναζί που του φώναζαν ότι είναι «προδότης».

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κάτω Σαξωνία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του αντικαγκελάριου στο Ζαλτσγκίτερ στο πλαίσιο κομματικής σύσκεψης.

Με αιχμή την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό κουκουλοφόροι, άρχισαν να φωνάζουν κατά της κυβέρνησης, του SPD (που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό) και του Γκάμπριελ προσωπικά. Στο βίντεο μάλιστα, ένας νεοναζί ακούγεται να φωνάζει: «ο πατέρας σου αγαπούσε τη χώρα του. Εσύ τι κάνεις; Την καταστρέφεις». Ο πατέρας του Γκάμπριελ, Βάλτερ ήταν ναζί και ο νυν καγκελάριος είχε απομακρυνθεί από αυτόν λόγω του παρελθόντος του.

Αρχικά ο Γκάμπριελ αρκέστηκε να χαμογελάσει ειρωνικά, ενώ συνεργάτης του απαντούσε στους νεοναζί. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα όμως, ο αντικαγκελάριος δεν άντεξε, και ύψωσε τον... μέσο καθώς αποχωρούσε. Οι διαδηλωτές φαίνεται πως ήταν μέλη του NPD Κάτω Σαξονίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης