Κόσμος

Ολυμπιακοί Ρίο 2016: Όταν οι Βραζιλιάνοι ψήφισαν έναν… ρινόκερο στο δημοτικό συμβούλιο!

Η Cacareco, ήταν ένας θηλυκός ρινόκερος, πέντε ετών, που ζούσε στο ζωολογικό κήπο του Σάο Πάολο. Ποιος θα το πίστευε, ότι θα έφτανε η στιγμή που θα κέρδιζε… στις εκλογές;!
Στις 7 Οκτωβρίου 1959, η Cacareco, όχι μόνο κέρδισε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά είχε και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά τοπικού υποψηφίου (15%, 100.000 ψήφοι), στην ιστορία της Βραζιλίας.

Όσο για το πώς συνέβη αυτό; Ομάδα φοιτητών εκτύπωσε 200.000 ψηφοδέλτια με το όνομα του ρινόκερου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη τροφίμων, το υψηλό κόστος ζωής και τη διαφθορά. Μάλιστα, πολίτες έλεγαν χαρακτηριστικά πως «καλύτερα να ψηφίσω έναν ρινόκερο, παρά έναν γάιδαρο».

Ωστόσο, η νίκη της Cacareco, δεν κράτησε πολύ. Τα ψηφοδέλτια θεωρήθηκαν άκυρα και οι εκλογές επαναλήφθηκαν, ύστερα από μία εβδομάδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...