Αρχείο

Οι Ρώσοι «Φυλάνε» τον Ερντογάν; Το ρωσικό υπερ-κατασκοπευτικό αεροσκάφος Tu-214R έχει μετασταθμεύσει ξανά στην Συρία

Μετά την παρουσία του τον Φεβρουάριο του 2016, το ρωσικό υπερ-κατασκοπευτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου  Tu-214R έχει επιστρέψει ξανά στην Λατάκια. (Για να κατασκοπεύει τους τζιχαντιστές , τα αμερικανικά αεροσκάφη  F-22 ή την Τουρκία;)

Το Tu-214R είναι αυτήν την στιγμή το πιο  σύγχρονο ρωσικό αεροσκάφος  ISR (Intelligence Surveillance  Reconnaissance) .

Είναι εξοπλισμένο με  ειδικούς αισθητήρες και συστήματα για να εκτελέσει αποστολές ELINT (Electronic Intelligence) και SIGINT (Signal Intelligence),  κάτω από  όλες τις καιρικές συνθήκες, με υπερσύγχρονα συστήματα ραντάρ και ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες.

Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να πετούν για την εκτέλεση πολλαπλών αποστολών συλλογής πληροφοριών, δύναται επίσης να  παρακολουθήσουν  και να αναλύουν  σήματα που εκπέμπονται από στοχοθετημένα συστήματα (ραντάρ, αεροσκάφη, ραδιόφωνα, οχήματα μάχης, κινητά τηλέφωνα κλπ), ενώ συλλέγουν εκατοντάδες εικόνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό των  δυνάμεων του εχθρού, ακόμα και αν αυτές είναι  καμουφλαρισμένες ή κρυμμένες.

Το συγκεκριμένο Tu-214R  είναι κατασκευασμένο από την  (Kazan  Aircraft Association ) και είναι καταχωρημένο ως  RA-64514, με αύξοντα αριθμό 42305014. Αυτήν την στιγμή έχει μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση στη Συρία «σαρώνοντας» τα πάντα  .

Στην πραγματικότητα, η παρουσία του αεροσκάφους αυτού ενδεχομένως να έχει σχέση με την διαμορφωθείσα κατάσταση στην Τουρκία και την πιθανότητα εκδήλωσης νέου πραξικοπήματος, η ακόμη και προσπάθεια αποτροπής ενδεχόμενης δολοφονίας του Ερντογάν με την συμβολή των ς ΗΠΑ.

Το Κρεμλίνο ως γνωστό κάνοντας την  ανάγκη φιλότιμο «ακούμπησε» ξανά στον Τούρκο Πρόεδρο για να κάνει πραγματικότητα τα σχέδια του για τον αγωγό φυσικού αερίου Turk Stream.

Πρόκειται για ζωτικής σημασίας έργο το οποίο δίνει στην δυνατότητα στην Ρωσία να «επεκταθεί» στην Ευρώπη μέσω της ενέργειας. Το έργο αυτό ως γνωστόν αντιστρατεύονται σφόδρα οι ΗΠΑ  , οι οποίες θέλουν να απομονώσουν την «ρωσική Αρκούδα» στα σύνορα της.

Η παρουσία στην εξουσία λοιπόν του Τούρκου Σουλτάνου είναι κομβικής  σημασίας για την Μόσχα, η οποία λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την σωματική ακεραιότητα του και την παρουσία του στην εξουσία.

‘Άλλωστε είναι γνωστό ότι υπάρχουν έντονες φήμες ότι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ενδεχομένως να ενέχονται στην προειδοποίηση για το πραξικόπημα στην Τουρκία , συμβάλλοντας στην αποτυχία του .

Υπενθυμίζουμε ότι στην Συρία, η Ρωσία έχει μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S1 (SA-22 Greyhound) και S-400 Triumf (SA-21 Growler),  ειδικά για να στοχοποιήσει  τα αμερικανικά  υπερμαχητικά αεροσκάφη F-22, ο ρόλος των οποίων είναι άγνωστος προς το παρόν  .

https://youtu.be/vrbdkGfkrDk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...