Κόσμος

Νέο βίντεο: Η στιγμή του σεισμού στην Ιταλία


Τρόμο προκαλεί ένα νέο βίντεο από τη στιγμή του σεισμού στην κεντρική Ιταλία, που έχει αφήσει πίσω του πάνω από 290 νεκρούς και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Είναι τραβηγμένο μέσα σε σπίτι στο Φολινιάνο, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης και το φέρνει στο φως η Corriere Della Sera.

Αίσθηση προκαλεί τόσο η σφοδρότητα του σεισμού, όσο και η διάρκειά του.

Στην ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών της κεντρικής Ιταλίας θα διατεθούν τα κυριακάτικα έσοδα από τα δημόσια μουσεία, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού πτωμάτων από τα συντρίμμια.

Τα κέντρα όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ξεχειλίζουν από κόσμο και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ σε δωρεές.

Χθες έγιναν οι πρώτες κηδείες των θυμάτων.

Στο μεταξύ η γη συνεχίζει να τρέμει: Περισσότεροι από 1.300 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από την Τετάρτη.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας αναφέρει ότι σχεδόν 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και πέρασαν την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο σε τέντες που έχουν στήσει οι αρχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...