Εθνικά θέματα

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη -Ακιντζί

Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Η συνάντηση ξεκινά στις 10και είναι η δεύτερη σε μια σειρά 7 προγραμματισμένων συναντήσεων των δύο ηγετών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών.

Μόλις χθες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως μπορεί να καταλήξουν με τον κ. Αναστασιάδη σε πλαίσιο λύσης εντός τεσσάρων μηνών αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προβάλλει «παράλογες αξιώσεις». Κατά τον κ. Ακιντζί παράλογη αξίωση είναι να ζητείται ο τερματισμός των τουρκικών εγγυήσεων και η αποχώρηση όλων των Τούρκων στρατιωτών. Από την πλευρά της η Λευκωσία έχει καταστήσει σαφές ότι λύση του Κυπριακού με τουρκικές εγγυήσεις και παραμονή κατοχικών στρατευμάτων δεν μπορεί να υπάρξει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...