Κοινωνία

Λέσβος: Οι «No Border» κατασκήνωσαν σε παραλία- Επέμβαση εισαγγελέα

Δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν καθημερινά στο νησί, τώρα η Μυτιλήνη έχει να αντιμετωπίσει ακόμη ένα «πονοκέφαλο» που ακούει στο όνομα «No Border». Μια ομάδα περίπου 30-40 «αλληλέγγυων» από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και της Ασίας έχουν κατασκηνώσει εδώ και μέρες στην ακτή «Καλαμάρη» έχοντας στήσει σκηνές και υποδομή κουζίνας για τους πρόσφυγες και μετανάστες διερχόμενους από τη Μόρια και το Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με το «Έθνος» πρόκειται για τους ίδιους που για μήνες είχαν στήσει ολόκληρο προσφυγικό καταυλισμό στην παραλία Τσαμάκια της Μυτιλήνης. Στις 20 Απριλίου επενέβη η αστυνομία για την εκκένωσή του και όπως διαπιστώθηκε εκεί διέμεναν εκατοντάδες μετανάστες χωρίς να έχουν καταγραφεί. Οι 19 «αλληλέγγυοι» που βρέθηκαν στο χώρο είχαν προσαχθεί στην Αστυνομία ενώ ο καταυλισμός διαλύθηκε.

Στις 22 Ιουλίου οι No Borders κατέλαβαν το κτίριο του πρώην ΣΤΕΠ στην περιοχή της Επάνω Σκάλας και επιχείρησαν να στήσουν σε αυτό μια δομή υπό τον τίτλο No Borders Social Center με σκοπό την εγκατάσταση, τη σίτιση αλλά και την απασχόληση προσφύγων από τη Μόρια και το Καρά Τεπέ.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Δήμος Μυτιλήνης τους ζήτησε να αποχωρήσουν και ενημέρωσε την Εισαγγελία από την οποία αναμένεται παρέμβαση για το θέμα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...