Εθνικά θέματα

Θα μας επιτεθούν γιατί αποφασίσαμε οριστικά για τα δώδεκα μίλια στην Θάλασσα!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την καταπληκτική είδηση ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να επιτεθεί στην Ελλάδα γιατί οι πληροφοριες που έρχονται απ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι η χώρα μας είναι ένα βήμα πριν από την καθιέρωση τα 12 μίλια σαν εθνικά χωρικά ύδατα, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ισλαμική τουρκική εφημερίδα, Milli Gazete, (8/8), ο σύμβουλος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ferıdun Sınırlıoğlu, σε επαφές που είχε πρόσφατα με εκπροσώπους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πληροφορήθηκε ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να καθιερώσει επίσημα σαν εθνικά χωρικά ύδατα τα 12 μίλια, παρά του ότι αυτό θεωρείται από την Τουρκία σαν αιτία πολέμου.

Turkish Foreign Minister Feridun Sinirlioglu addresses the media in Ankara, Turkey, October 16, 2015. REUTERS/Umit Bektas - RTS4Q7Z
Οι πληροφορίες αυτές μεταβιβαστήκαν στο Γενικό Επιτελείο και για το θέμα αυτό έγινε σύσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου με τους αρχηγούς των όπλων όπου και συστάθηκε σχέδιο άμεσης πολεμικής αντίδρασης στην περίπτωση που επαληθευτούν οι πληροφοριες του Ferıdun Sınırlıoğlu.
Μάλιστα για το ίδιο θέμα η τουρκική εφημερίδα Aydınlık έχει επισημάνει στο Γενικό Επιτελείο την…παράνομη κατοχή εκ μέρους της Ελλάδας κάποιων νησίδων ανατολικά της Χίου και της Σάμου.

Η ανακίνηση αυτού του θέματος σε μια τέτοια συγκυρία και μετά από τα γνωστά γεγονότα στην Τουρκία, σίγουρα μυρίζει προβοκάτσια μεγάλου μεγέθους.

Μήπως κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, άρχισαν να αισθάνονται πολύ άσχημα από τα πολλά αδιέξοδα που έχουν συσσωρευτεί και ζητούν κάποια προσφιλή διέξοδο προς Ελλάδα μεριά ?

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...